Eskişehir'de Gezi Parkı protestoları sırasında geçen 2 Haziran gecesi sokakta dövülen ve 38 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili olarak adli kontrol kararıyla serbest bırakılan 33 yaşındaki S.K. hakkında, savcılığın bir üst mahkemeye başvurması üzerine bugün tutuklama kararı çıkarıldı.

Sosyal medyada elinde meşe odunuyla görüntüleri yayınlandıktan sonra polis tarafından kimliği tespit edilerek geçen 15 Temmuz'da gözaltına alınan halk otobüsü şoförü S.K. aynı gün çıkarıldığı mahkemece yurt dışına çıkış yasağı konulup, haftada 2 gün güvenlik birimlerine giderek imza verme şartıyla adli kontrol kararı uygulayıp serbest bırakılmıştı.

Savcılık, S.K.'nın serbest bırakılması kararına bir üst mahkeme olan Asliye Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulundu. 3 gün önce yapılan itirazı değerlendiren 6'ıncı Asliye Caza Mahkemesi, savcının itirazını yerinde bularak bugün S.K.'nın tutuklanması için yakalama kararı çıkarttı.

Eskişehir'de gözaltına alınan S.K., sağlık raporu alınması için Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Daha onra Eskişehir H Tipi Cezaevi'ne gönderileceği belirtildi.