Eskişehir'de Gezi protestoları sırasında Ali İsmail Korkmaz’ın darp edilmesinden 38 gün sonra ölümüyle ilgili davanın 4. duruşması Kayseri’de görüldü.

Sanık avukatlarının, dövülen kişinin Ali İsmail Korkmaz olmadığı iddiası üzerine TÜBİTAK’a gönderilerek iyileştirilen görüntüleri ve raporları mahkemeye ulaştı.

1’i polis 5’i tutuklu 8 kişi hakkında kasten adam öldürmek ve bu suçu kolaylaştırmaktan 10-15 yıl hapis ve ömür boyu hapis istemiyle Eskişehir’de açılan dava güvenlik gerekçesiyle Kayseri’ye nakledilmişti.

Savcılık TÜBİTAK ve Adli Tıp raporlarını kabul ederek mütalaa hazırlamak için dosyayı ve sanıkların tutukluluğunun devamını istedi. Dava 26 Kasım'a ertelendi.

Ali Dağlar'ın Hürriyet'te yer alan haberine göre, anne Emel ve baba Şahap Korkmaz, video görüntülerinin ekrana yansıtılmaya başlanmasıyla birlikte dayanamayıp salon dışına çıktılar. 

Savcı mütalaa için dosyayı istedi. 5 sanığın tutukluluk hallerinin devamını ve tutuksuz sanık polis Yalçın Akbulut'un da tutuklu yargılanmasını talep eden Savcının ardından söz verilen baba Şahap Korkmaz, "Oğlumun katillerinin bunlar olduğu anlaşılmıştır, gerçekten hak ettikleri cezaya çarptırılmalarını istiyorum" dedi.

Anne Emel Korkmaz ise, "Ben çocuğuma bir tek tokat bile atmamışken bu katillerin Oğluma nasıl vurduklarını gördünüz. Ben görüntüleri izleyemedim. Adil bir yargılama ve hak ettikleri cezaya çarptırılmalarını istiyorum." diye konuştu. Müdahillik avukatları da cinayetin caniye işlendiğini vurgulayarak, tüm sanıkların tutuklanarak cezalandırılmalarını istediler.

Savcı mütalaa için dosyayı istedi, 5 sanığın tutukluluk hallerinin devamını istedi. Savcı, tutuksuz sanık polis Yalçın Akbulut'un tutuklu yargılanmasını istedi.

Sanıklar ise özetle Şunları söyledi:

Mevlüt Saldoğan: "Nereye kaçacağım sayın başkan, devletin memuruyum, eşime çocuklarım hasta, tahliyemi istiyorum."

Ebubekir Harlan: "O şahıs üzerimize küfür ederek geldi" deyince avukatların ve müdahil ailenin tepkisini çekti. İsmail Koyuncu, "Devlete olan saygımdan kaçan Şahs-ı yakalamaya çalıştım, Hırsız da olabilirdi. O güzel insanı öldürerek ben niye biz tamamen günah keçisiyiz, kader kurbanıyım, kaderimi yaşıyorum. Tanık olmam gerekirken, sanık oldum, 15 aydır hapis yatıyorum, tahliyemi istiyorum."

Şaban Gökpınar: "Kimseyi darp ettim, beraatimi İstiyorum."

Muhammet Vatansever: Bu Şahıs Ali Ismail değildir. Bir şüpheliyi devletin polisi tut dedi tuttuk.

Yalçın Akbulut: "O Şahıs Ali Ismail değildir. TÜBITAK raporunu kabul etmiyorum. Kovaladım ama darp etmedim. Hastane görüntülerinde Ali Ismail'in yüzünde darp izi yoktu, kendisi zaten merdivenden düştüğünü söylemiş, merdivenden düşünce böyle olabilir."

Hüseyin Engin: "Beraatimi istiyorum."

Beşik otel kamerasını kapatan kişinin görüntüsü gösterilen sanıklardan tutuksuz polis Hüseyin Engin, "Bana benziyor, bununla ilgili soruşturma Eskişehir'de devam ediyor" dedi. Bu sözler salonda gülüşmelere neden oldu, bir izleyici "sen değil misin" diye seslendi.

Müdahil avukat Ayhan Erdoğan sanığa itiraz ederek, "Doğukan Bilir dosyasında kabul etti sanık" dedi. Abi Gürkan Korkmaz "Bana sormuyorsunuz, görüntülerdeki dövülen kişi kardeşim Ali İsmail Korkmaz'dır, kayda geçsin" dedi. Diğer sanıklar kendileri olmadığımı söyledi.

Görüntülerde dikkat çeken nokta, elleri sopalı kişilerin toplu halinin tek tek birey olarak ayrıştırılıp netleştirilmesi oldu. Bireyler 1. Şahıs, 2. Şahıs sıralamasıyla numaralandırıldı. Teşhis karelerine geçildi. 1.şahıs sanık Ismail Koyuncu'ya gösterildi,sanık o kişinin kendisi olduğunu söyledi. Görüntü fırının içindendi. Sanık "ekmek teknesi" deyince müdahil sırasından tepki geldi.

Sonraki görüntüde Ali İsmail'i darp görüntüsündeki kişinin kendisi olduğunu kabul eden tutuklu polis Mevlüt Saldoğan, "Zor kullandığım şahıs Ali Ismail değildi, keşke silinmeseydi de nasıl saldırıya uğradığımız görülseydi" deyince bir izleyici "Ali İsmail sana vurdu mu?" diye bağırdı, gerginlik yaşandı.

Müdahil sıralarından "Şerefsiz" sözü duyulunca, polis Saldoğan, "Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin şerefli bir polisiyim" diye bağırdı. Abi Gürkan Korkmaz, "Şerefli olduğunu nereden çıkarıyor" sözleriyle tepki gösterdi. Sanık Muhammet Vatansever de görüntüdeki kişinin kendisi olduğunu kabul etti. Sanık Ramazan Koyuncu da görüntüyü kabul etti.

Sanık Yalçın Akdoğan, görüntüdeki kişinin kendisi olduğunu, raporu kabul etmediğini belirterek, "Ben sadece kovaladım" dedi.