Gezi Parkı eylemleri sırasında dövülen ve 10 Temmuz 2013 tarihinde yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz ölümünün 4'üncü yılında mezarı başında anıldı.

Merkez Antakya İlçesi Ekinci Asri Mezarlığındaki anma etkinliğine Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, ağabeyi Gürkan Korkmaz, babası Şahap Korkmaz ile Hatay'daki Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in annesi Hatice Cömert ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Korkmaz’ın mezarına gelen anne ve babasının mezar başında tütsü yakıp Arapça ağıtlar söylemesi duygu dolu anlara neden oldu. Gezi direnişinde yaşamını yitirenler anısına yapılan saygı duruşunun ardından dualar okundu. Okunan duaların ardından, anmaya gelenler Korkmaz ailesine taziyelerini iletti.

Oğlunun mezarı başında ağlayan anne Emel Korkmaz, "Bu kadar erken gideceğini biliyor muydun Ali’m? Ama sen artık yoksun Ali’m" diye ağıt yaktı.

Anma etkinliği, yapılan konuşmaların ardından sona erdi.

GÖRÜNTÜLER SİLİNMİŞTİ

Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, 2 Haziran 2013’te Eskişehir’de evine dönerken aralarında sivil polisin de bulunduğu kişiler tarafından dövülmüş, 38 gün sonra da 10 Temmuz 2013 tarihinde yaşamını yitirmişti.

Kamuoyu ve ailesinin baskıları ile soruşturma derinleştirildi, silinmiş güvenlik kameraları görüntüleri de ortaya çıkarıldı. Korkmaz’ı dövdükleri belirlenen İsmail Koyuncu ve akrabaları Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever, Ebubekir Harlar ile polis Mevlüt Saldoğan tutuklandı.

Olay yerinde bulunan polis memurları Şaban Gökpınar, Hüseyin Engin ve Yalçın Akbulut ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sanıklar hakkında kasten öldürme suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi polis memurları Mevlüt Saldoğan’a 10 yıl 10 ay, Yalçın Akbulut’a 10 yıl, fırıncı İsmail ve Ramazan Koyuncu ile Muhammet Vatansever’e 6’şar yıl 8’er ay, Ebubekir Harlar’a 3 yıl 4 ay hapis cezası verirken polis memurları, Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin ise beraat etti. İtiraz üzerine dosyayı görüşen Yargıtay, Ebubekir Harlar’a verilen hapis cezasını az bulurken beraat eden polis memuru Hüseyin Engin’in ise cezalandırılmasını istedi. Diğer sanıklar yönünden ise karar onandı. Yeniden yapılan yargılamada Engin’e 7 ay 15 gün, Harlar’a ise 6 yıl 8 ay hapis cezası verildi.