Kayseri'de bugün 4. duruşması görülecek Ali İsmail Korkmaz davası öncesinde Kayseri emniyeti 'milli güvenlik ve kamu düzeninin sağlanması', 'silah ve patlayıcı madde tespiti' gerekçesiyle şehre gelecek herkes için arama kararı çıkarttı!

Eskişehir'deki Gezi Parkı protestoları sırasında bir grup polis ve sivil tarafından dövülerek öldürülen 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz ile ilgili yargılamaya bugün Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediliyor.

İsmail Saymaz'ın Radikal'de yer alan haberine göre duruşma öncesi Kayseri Emniyeti'nin ilginç bir karar aldırdığı ortaya çıktı. Emniyet Müdürlüğü 2 Ekim'de Kayseri 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurarak bugünkü duruşmaya katılacak herkes için 'arama kararı' çıkarttı.

Emniyet'in bu amaçla mahkemeye gönderdiği başvuru yazısında şu ifadelere yer verildi:

"Davanın öncesi, sırası ve sonrasında huzur ve güven içerisinde geçmesini sağlamak amacıyla 8 Ekim günü saat 00.00'dan 9 Ekim günü davanın bitiminde ilimizden ayrılışlarına kadar, duruşmaya katılacak şahısların güvenliğinin sağlanması milli güvenlik ve kamu düzeninin, başkalarının hak ve hürriyetlerinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, taşınması ve bulundurulması yasak olan her türlü silah, patlayıcı madde ve eşyanın tespiti amacıyla, gerektiğinde kullanılmak üzere:

1) Davanın yapılacağı yerlerde oluşturulacak arama ve kontrol noktalarında
2) Davaya katılım için grupların toplu olarak gelebilecekleri cadde ve sokaklarda, şehrin giriş ve çıkışlarında
3) Yapılacak davayı provoke etmek isteyecek grupların toplandığı yerlerde
4) Grupların toplanabileceği muhtelif yerler, duruşmanın yapılacağı yer ve yakın çevresinde, eklentilerinde, buralarda bulunan şahısların üstlerinde ve eşyalarında, şüpheli şahıslar ve araçlarında, araçların içinde bulunan şahısların üstlerinde ve eşyalarında arama ve el koyma izni verilmesi."

Kayseri 1. Sulh Ceza Mahkemesi Emniyet'in bu talebini aynı gün kabul etti. Mahkemenin bu kararı doğrultusunda bugün şehre gelen herkesin üzerinde, eşyalarında ve bulundukları yerde arama yapılabilecek.