Ankara Dayanışması, Ali İsmail Korkmaz davasının görülecek ilk duruşmasına çağrı yaptı: Onların çocuklarının çaldığı, bizim çocuklarımızın ise öldüğü bu sistemde adaletin peşindeyiz.

Gezi Direnişi’nde 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın dövülerek öldürülmesine ilişkin açılan davanın ilk duruşmasına Ankara Dayanışması bileşenleri çağrı yaptı. 3 Şubat’ta Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek ilk duruşma öncesinde Ankara Dayanışması adına açıklama yapan Özgür Bozkurt, “19 yaşındaki Ali ismail’i öldürenler onun gülüşünü yok edemediler. 31 Mayıs’ta sokağa çıkan insanların eşitlik, özgürlük, demokrasi ve barış mücadelesi artık Gezi Direnişi’nde katledilen Ethem, Mehmet, Medeni, Abdullah, Ali İsmail, Ahmet ve Hasan Ferit için adelet talebi ile birleşti. Onların çocuklarının çaldığı, bizim çocuklarımızın ise öldüğü, öldürüldüğü bu sistemde, dayanışma olarak Kayseri’de de adalet talebimizi dillendireceğiz” dedi.

Ankara’da Mülkiyeliler Birliği’nde yapılan açıklamada konuşan Ethem Sarısülük’ün abisi Mustafa Sarısülük ise, “Adaletten bir beklentimiz kalmadı. Çocukları katledilen aileler olarak bu hukuksuzluk karşısında bir travma daha yaşıyoruz. Bu Hükümet’ten ve hukuksuz adelet sisteminden bir adalet beklentimiz yok. Bu davalarda toplumsal dayanışmayı büyütmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Ankara Dayanışması Kayseri’de görülecek duruşma için 2 Şubat Pazar günü 00.30’da Kurtuluş Parkı’ndan araç kaldıracak.

‘OHAL’ ilan edildi

Valilikten yapılan açıklamaya göre, 3 Şubat’taki ilk duruşma, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan eski adliye binasında görülecek. Duruşma dolayısıyla 3-5 Şubat arasında, eski adliye binası civarındaki Ahmet Paşa, Mete, Bor, Yıldırım, Kanal ve Hürriyet Caddeleri ile bu caddelere çıkan sokakların adliye binasına yakın kesimleri taşıt trafiğine kapatılacak. Belirtilen cadde ve sokaklarda sadece acil vakalarda görevlilerin denetim ve gözetiminde araç geçişine izin verilecek.

NE OLMUŞTU?

19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz Eskişehir’deki Gezi protestolarında 2 Haziran 2013 gecesi dövüldü ve 38 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybetmişti. Ali İsmail Korkmaz’ın öldürülmesine ilişkin davada polis memuru İ.K., R.K., M.V. ve E.H. ile polis memuru M.S. tutuklandı, Ş.G., H.E. ve Y.A. adlı polisler tutuksuz yargılanıyor. Beşi tutuklu 8 sanıktan sadece tutuklu polis M.S. “suç kastıyla kasten insan öldürmek” suçundan müebbet hapis cezasıyla yargılanacak. Tutuklu İ.K., R..K., M.V. ve E.H. ile tutuksuz polisler Ş.G., H.E. ve Y.A. hakkında da “öldürmeye iştirak” suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.20 Kasım’da Eskişehir’de görülecek dava güvenlik gerekçesi ile duruşmaya iki gün kala Kayseri’ye taşındı, duruşma tarihi 3 Şubat 2014’e ertelendi. Tanıkların Eskişehir’de, müşteki olan Korkmaz ailesinin ise Antakya’da dinlenmesine karar verildi. Tanık polis S.B.’nin Ankara’ya tayini çıkmasıyla, burada dinlenmesine karar verildi ve dava dörde bölündü.Korkmaz ailesi 13 Ocak’ta Antakya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada ifade vererek şikayetçi oldu. 

(birgün)