İstanbul'un çeşitli ilçelerinde 2 gün önce yapılan operasyonda gözaltına alınan, aralarında ünlü iş adamı Ali Ağaoğlu'nun da bulunduğu 27 şüpheli, sabah saatlerinde Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Polis, adli kontrol sırasında hastane içerisinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından minibüslerle tekrar emniyete götürüldü.

‘YAŞAM MİMARI’ ALİ AĞAOĞLU

Ali Ağaoğlu 2000'lerde yıldızı parlayan inşaatçılar arasındaydı. Ancak inşa ettiği birçok proje basında imar hukuksuzlukları ile yer almıştı. Gözaltına alınan isimler arasında olan Ali Ağaoğlu, Bakırköy 46 projesiyle soruşturuluyor.

Ağaoğlu'na yönelik suçlama 'Bakırköy 46' projesinde yapmak istediği usulsüz değişikliklerle ilgili Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından imar değişikliği gerçekleştirilmesi. Daha önce basında yer alan haberlere göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, Ağaoğlu'nun Bakırköy'deki arazisi için plan tadilatı yaparak inşaat iznini 64 bin m²'den 190 bin m²'ye çıkardığı biliniyor.

Ali Ağaoğlu 2012'de, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin tüm alt yapı çalışmaları, hafriyat işlemleri, uygulama projelerinin yapımı, ortak alanlardaki ulaşım yolları, kapalı otoparklar, teknik mahaller, metro istasyonu ve peyzaj işlerinin yaptırılması için açılan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Özel Proje ve Rekreasyon Alanı ihalesini 1 milyar 460 milyon TL ile kazanmıştı.