Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan, hem hükümete hem de anamuhalefet partisine ağır ifadelerle yüklendi.

Cem Vakfı'nın 19. Olağan Genel Kurulu, Cem Vakfı Genel Merkezi'nin Yenibosna merkez binasında yapıldı.

ÖNCE HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ

Genel kurulun açılışında konuşan Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, genel bütçeden Alevi vatandaşlara pay ayrılmamasını eleştirdi.

Doğan, "Bu hükümet döneminde de en ufak bir gelişme olmamıştır. Bu, zulüm gibi bir uygulamadır. Siyasi iktidarların bu işkenceye dayanan uygulamalarına rağmen şiddete başvuracak bir uygulama içine girmedik. Dolmabahçe'de Başbakan'la yaptığım görüşmede Alevi yurttaşlara haklarını barış içinde vermeyi kabul etmezseniz, Alevilerin barış içindeki bu talepleri bir yerden sonra bitebilir diye uyardım. Barışçıl sonucu elde etmeye çalıştık, illa yok dediniz. Bir Kürt meselesinin maliyeti 400 milyar doları buldu, 40 bine yakın ölü verildi diyorsunuz. Başbakan'a 'Barış içinde bir meseleyi halletmeye çalışanlarla aranız iyi değil' dedim" diye konuştu.

“O ANAYASAYI HAZIRLAYANLARI ADAM YERİNE KOYMAK GİBİ BİR MECBURİYETİMİZ YOK”

Yeni anayasa çalışmalarına da değinen Doğan, "Alevi yurttaşların din ve inanç özgürlükleri güvence altına alınmıyorsa, kimden gelirse gelsin Alevilerin anayasası olmayacaktır. Aleviler bu anayasayı benimsemeyecektir. 25-30 milyonu bulan Alevi kitleyi önemsemiyorsa, görmezlikten geliyorsa halk deyimiyle adam yerine koymuyorsa bizim de o anayasayı hazırlayanları adam yerine koymak gibi bir mecburiyetimiz yoktur" dedi.

“ALEVİLİĞİNDEN ONUR DUYMAYAN BİRİ CHP GENEL BAŞKANI OLAMAZ”

İzzettin Doğan'ın eleştirilerinden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da nasibini aldı: "Alevilerin en çok oy verdiği parti olarak bilinen CHP benim de oy verdiğim siyasi parti, inanç ve din özgürlüğü için Cem Vakfı'na bir tek soru sormamıştır. Bu siyasi akıma en çok desteği veren grup Alevilerdir. En çok destek veren kurum da Cem TV'dir. Ama bir tek gün ana muhalefet partisinin genel başkanı gelip o kanalın bir programında konuşmamıştır. Böyle bir şeyi kabul etmeyiz. Aleviliğinden onur duymayan biri CHP genel başkanı olamaz. Aynı ilkeleri savunuyorsak aynı safta yer almalıyız. 'Ben Alevi'yim, siz nasıl olsa biliyorsunuz' demek olmaz. Demokrasiler açıklık, şeffaflık rejimidir. Oy veren verir, vermeyen vermez. Cumhuriyet Halk Partisi, kendisini gözden geçirilmeli. Alevilerle ilgili konuları yüksek sesle konuşmalı."

HÜSEYİN AYGÜN’ÜN MESAJLARI

Son dönemlerde CHP içerisinde yapmış olduğu çıkışlarla gündeme gelen Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün de Twitter hesabından İzzetin Doğan'ın açıklamalarına yer verdi.

Hüseyin Aygün şunları yazdı:

“Cem Vakfı'nın dün yapılan 19. Genel Kurulu'nda konuşan İzzettin Doğan, AKP Hükümetini Alevilere bütçeden pay ayırmamakla, 'yeni Anayasa'yı ise Alevilerin din ve inanç haklarını güvence altına almaması nedeniyle eleştirmiş. Doğan, CHP lideri için ise 'Aleviliğinden onur duymayan biri CHP Genel Başkanı olamaz' demiş. Günaydın.”

Hüseyin Aygün bir gün sonra şöyle devam etti:

“AKP'nin tetikçisi medyası yine işbaşında; Cem Vakfı başkanı İzzettin Doğan'ın dün vakfın genel kurulunda başbakan Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na dönük sözlerini aktarmam üzerine CHP'ye 'cihat' ilan etmiş; bu sözleri bana mal etmeye çalışmışlar! İzzettin Doğan'ın Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerini niye aktar mıyorsunuz? Maaşınızı Tayyip Erdoğan mı ödüyor? Yoksa kalemleriniz 'kiralık'mı? AKP medyasının 'zekasına' göre tweet yazarsak hiç yazamayız; benim tweetlerin üstünden yakında 'sanal 3. Dünya Savaşı' başlatırlarsa şaşmam!”.