"IŞİD saldırısı olacak" gerekçesiyle Ankara Emniyeti'ne çağrılarak bu konuda uyarılan kitlesel Alevi örgütlerinden biri olan Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) ile Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri (PSAKD) başkanları kendilerine yönelen tehdit ile Silvan başta olmak üzere bölgedeki operasyonlara ve sivil ölümlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ankara Emniyeti'nin uyarısının hemen ardından derneklerine şüpheli şahısların geldiğini paylaşan PSAKD Genel Başkanı Kaplan, Emniyet'in yaptığı uyarı ile aslında 'Kendi önlemlerinizi alın bizden günah gitti' demeye getirdiğini ifade etti. Bunun da 'Elinizi ve ayağınızı siyasal, toplumsal mücadeleden çekin' anlamına geldiğini vurgulayan Kaplan, Alevilerin Kürt hareketi ve sosyal demokrat hareketin içinde yer almasının AKP'yi rahatsız ettiğini savundu.

Kaplan, "Devlet ciddi anlamda Alevileri, demokrasi mücadelesinin içinden çıkartmaya çalışıyor. 30 yıldır bu hareketin içindeyim, bir çok saldırı ve tehdit gördüm ama hiçbir zaman böyle bir yazı bize verilmedi. Bu yazıdan anlamamız gereken 'Saldırı olur, aklınızı başınıza alın' denilmek istenmesi," dedi.

“SİLVAN'I GÖSTERİP, ‘SİZ DE BÖYLE OLURSUNUZ’ DİYORLAR”

Kaplan, içinde bulundukları bu ortam içerisinde Silvan'daki ölümlere işaret ederken, Türkiye'nin bir savaş halinde olduğunu ve kendilerine yönelik tehditlerin de bu savaş ortamının bir göstergesi olduğunu dile getirdi.

Kaplan, Silvan şahsında bölgede yapılan tüm katliamlara karşı ses verilmesi gerektiğini söyledi: "Katliamlara karşı batıdan ses verilmediği sürece daha bir çok Silvan yaşanacak. Kürtlerden sonra sıra Alevilere gelecek, batıdaki tüm demokrasi güçlerine gelecek. Alevilere de Silvan'ı göstererek, 'Bakın şekil A'da olduğu gibi siz de böyle olursunuz' diyorlar. Uyarılar bunun için yapılıyor.”

Silvan’da yaşananlara karşı Alevi örgütlerinin mücadele etmesi gerektiğinin altını çizen Kaplan, tüm kesimlerin de eylem ve etkinlikler yapması gerektiğini söyledi.

'GÜVENLİĞİMİZİ ALACAĞIZ'

ABF Genel Başkanı Düzgün ise, Alevilerin Dersim Katliamı’ndan Sivas'a, Gazi'den Gezi'ye kadar bir çok katliam yaşadıklarını ve söz konusu 'IŞİD saldıracak' uyarılarının işe yaramayacağı gibi buna karşı daha fazla örgütleneceklerini söyledi.

Alevilerin üzerinde uzun yıllardır korkutma, sindirme politikalarının uygulandığı kaydeden Düzgün, "Saldırılardan kendimizi korumak için dernekleri kapatmak değil, daha fazla dernek açacağız. Güvenliğimizi böyle alacağız. Bizim Pir Sultanlarımız, Nesimilerimiz var. Tarihimiz mücadelemizi bırakmayacak kadar güçlüdür" diye konuştu.

'SİLVAN'DA SONUÇ ALIRLARSA KATLİAMLAR YAYILACAK'

Kendilerine yönelik tehditlerin, Türkiye'nin içinde bulunduğu savaş sürecinden ayrı olmadığını belirten Düzgün, şu çağrıyı yaptı:

"Türkiye'deki aydınlar, demokratlar, Kürtler ve Aleviler birlik olup bu gidişata dur demeli. Gidişat iç savaşa doğru diyor. Bu durdurulmalı. Suruç'tan başlayıp Silvan'a kadar devam eden bir süreç var. İktidar eğer Silvan'dan sonuç alırsa; bu yaptığı katliamı her yerde uygulayacak. Yarın bu katliamlar Gazi'de, Okmeydanı'nda, 1 Mayıs Mahallesi'nde yapacak. Kürtlerin direniş güçlerini teslim alırlarsa Türkiye'deki Alevileri, tüm demokrasi güçlerini teslim almak isteyecekler. Tüm kesimler somut olarak saldırılara karşı direnmeli."