PSAKD Ataşehir Şube başkanı Metin Arslan ve şöför Mahmut Aktaş, dün öğlen saatlerinde Taksim Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan yurttaşların haklarını savunmak için Kartal Anadolu Adliyesi’nde suç duyurusunda bulunmaya gitti.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Çağlayan Adliyesi’ne yönlendirilen Arslan ve Aktaş’ın içinde bulunduğu PSAKD aracına, Kartal Cevizli’de arkadan bir beton firmasına ait kamyon çarptı.

Kamyondan inen şoför, ikiliye küfür ve hakaret ederken Kartal İlçe Müftülüğü ve camii çevresinde bulunan 40-50 kişilik grup da bıçak ve sopalarla şube başkanı ve şoförü linç etmek istedi. Polisin olay yerine gelmesiyle grup dağılırken Arslan ve Aktaş yaralı olarak Kartal polis merkezine götürüldü.

Kamyon şöförü gözaltına alınırken diğer saldırgan gruptan kimse gözaltına alınmadı. Arslan ve Aktaş gittikleri hastaneden aldıkları darp raporuyla suç duyusunda bulundu. Arslan “Saldırının Başbakan’ın ‘yüzde ellisini evlerde zor tutuyoruz’ açıklamasının ardından Alevilere karşı başlatılan linç kampanyasının devamıdır. Saldırganlardan bir kişi bile gözaltına alınmadı” dedi. Saldırının bölgede inşaat yürüten bir müteahhit tarafından organize edildiğini belirten Arslan, gerekli bilgileri savcıya ilettiğini kaydetti.

Olayın ardından sözkonusu beton firmasının genel müdürünün kendisini aradığını da kaydeden Arslan, müdürün özür dilediğini ve kamyon şöförünün iş akdinin feshedildiğini söyledi.