ADIYAMAN'da, Alevi vatandaşlara ait evlerin kapı ve duvarlarına kırmızı renkli işaretlerin konulduğu iddiaları üzerine kentte bir araya gelen Alevi Dernekleri miting gibi basın açıklaması yaptı. İşaretleme olayına tepki gösteren Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel, bunu yapanların derhal bulunmasını istedi.

 

Adıyaman'ın Karapınar Mahallesi'nde bazı evlerin kapılarının işaretlemesiyle ilgili olarak, Adana, Mersin, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Kozan, Elazığ ve Ankara'dan bulunan Alevi Dernekleri temsilcileri, tepki için Adıyaman'da basın açıklaması yaptı. Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel, Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı Hüseyin Güzelgül, Hacı Bektaş Kültür ve Anadolu Derneği Genel Başkanı Ercan Geçmez, CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat ile çok sayıda Alevi vatandaşın katıldığı basın açıklaması, mitinge dönüştü.

 

Yaklaşık bin kişinin katıldığı basın açıklamada ilk olarak, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel, konuştu. Özel, şunları söyledi:

 

"Alevi canlarımızı rahatsız eden bu işaretleme olayından oldukça üzüntü duymuş bulunmaktayız. Biz bu ülkede gerçek anlamda Sünni- Alevi kardeşliğini yaratmaya çalışmaktayız. Bunun için kimse bizi bu yolumuzdan döndüremez. Şimdi bu işaretleme olayını çocuklar yapmıştır deniliyor. Bakın Şemdinli'de Umut Kitapevi'ne saldıranlara iyi çocuklar dediler. Hrant Dink, katliamını gerçekleştirenlere de çocuk dediler. Ve burada bu işaretleri yapanlara da çocuk dediler. Evet bu çocuklar kimdir? Bu çocukların kim olduğunun ve kimin bu çocuklara bu olayları yaptırdığının derhal bulunmasını istiyoruz. Bunu da Alevi kurum temsilcileri olarak sonuna kadar takipçisi olacağız."