Alevi temsilcileri Kobani'ye destek için Suruç'daki direniş nöbetini ziyaret etti.

Kobani için güçbirliği çağrısında bulunan Alevi temsilcileri, “DAİŞ çetesi halkların birliği ve mücadelesi karşısında duramaz” mesajı verdi.

Dersim Alevi Ocakları üyeleri Kobani Kantonu Meclis Eşbaşkanı Ayşe Efendi’yi de ziyaret etti.

Mehser Köyü’ne ziyaret gerçekleştiren Dersim Alevi Ocakları üyelerinden Pir Hayri Sönmez, Kobani’de yaşanan savaş ve katliam tehlikesine karşın eyleme destek verdiklerini belirterek, aslında Kürtler ve tüm Mezopotamya halklarının tam da şimdi destek vermesi gerektiğini ifade etti.

Alevi halkları olarak zulmün karşısında olduklarını dile getiren Sönmez, “Bizler Alevi inancına göre kendimize zor geleni başkasına yapmayız. Bir yerde bir halk baskıya uğruyorsa her zaman baskıya uğrayan ezilen halkın yanında oluruz” dedi.

IŞİD'in halkların birliği ve mücadelesi karşısında duramayacağını ifade eden Sönmez, “Halkların beraberce mücadele etmesi, DAİŞ gibi çeteleri rahatlıkla süpürür. Selahattin Demirtaş’ın da söylediği gibi bırakın tükürüğümüzle ezelim onları. Fakat emperyalist güçler destekleri ile bu çetecileri yaşatıyorlar” diye konuştu.

Seyit Rıza’nın torunu Zarife Polat ise, Alevi inancında dileklerin kabul olması için yapılan lokma duasında Kobani’nin kurtuluşunu dilediklerini belirtti. Yaşanan bu kirli savaşın bir an önce bitirilmesini dilediklerini ifade eden Polat, şunları kaydetti: “Bu savaşın yaratıcıları gelsinler buradaki insanları görsünler, Suruç’taki insanları görsünler, çocukları görsünler de kalmışsa biraz vicdanları sızlasın. Kobanê’de Rojava’da Ortadoğu’da yiğitçe savaşan savaşçı kardeşlerimize de selam yolluyorum. Hızır onların yanında olsun. Bizlerde onların yanındayız ancak bir şey yapamıyoruz elimiz kolumuz bağlı böylece sınırda bekliyoruz.” (ANF)