DİYARBAKIR- Alevi örgütleri, AKP'nin Alevilere yönelik asimilasyon politikaları ve eğitimdeki 4+4+4 değişikliğini protesto için sokaklara çıkıyor. 30 Eylül'de Ankara'da yapılacak "Eşit yurttaşlık" mitingi öncesi Diyarbakır'da toplanan bölge Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Şube Başkanları hazırlık toplantısı düzenledi. Toplantı öncesi konuşan PSAKD Genel Başkanı Kemal Bülbül, tüm Alevileri Ankara'ya davet etti.

Büyükşehir Belediyesi Pir Sultan Abdal Cem ve Kültür Evi Seyid Rıza Konferans Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Bülbül, Ankara'da 30 Eylül 2012 Pazar günü "Eşit yurttaşlık" mitingi düzenleyeceklerini hatırlattı. AKP Hükümeti'nin iktidar olduğu günlerde Alevi açılımı adı altında bir dizi çalıştay düzenlediğini anımsatan Bülbül, "Fakat Alevi açılımında gelinen nokta Madımak katliamını yapanları zaman aşımına uğratmak oldu. Birçok ilde sistematik olarak Alevi ailelere karşı yürütülen politikalar ve Başbakan'ın inkar, şiddet ve nefret dili, Cemevlerimiz için ucube kavramını kullanma noktasına kadar gelmiştir" dedi.

30 Eylül'de binlerce kişiyle taleplerini haykıracaklarını belirten Bülbül, miting sonrası taleplerini meclise iletmek için komisyon oluşturacaklarını söyledi. Başbakan'ın "Biz Selahaddin Eyyubi türbesinde dua okuyacağız, Emevi caminde namaz kılacağız" şeklindeki sözlerine tepki gösteren Bülbül, "Osmanlı fetihçiliğinin günümüze indirgenmiş şekillerinden başka bir şey değildir. Oysa günümüzde çok kimlikli, çok inançlı Türkiye bağlamında ötekilerin kimliğini, kültürünü, dinini tanıyan çok kimlikli Türkiye politikası gerçekleştirmek gerek" diye konuştu. (ETHA)