Kandıra F Tipi Cezaevinde yatan siyasi tutuklu Bülent Öztürk, Adalet Bakanlığı’na yazı yazarak Alevi olduğunu, inancı gereği Alevi dedesiyle görüştürülmesini istediğini söyledi. Ancak Adalet Bakanlığı bu talebi reddetti. Alevi Kültür Dernekleri Kocaeli Şube Başkanı Doğan Demir, bu gelişme üzerine, kalabalık bir grup eşliğinde Kandıra F Tipi Cezaevi önüne adeta çıkarma yaptı.

 

ALEVİLER, F TİPİ’NİN ÖNÜNDE

Alevi Kültür Dernekleri Kocaeli Şube Başkanı Doğan Demir, Alevi derneklerinin üst düzey yöneticileri ve beraberindekiler, dün Kandıra F Tipi Cezaevi önünde basın açıklaması yaptı. Alevi Kültür Dernekleri Kocaeli Şube Başkanı Doğan Demir tarafından düzenlenen, cezaevi önündeki basın açıklamasına, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Engin Gündük, Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül, Alevi Kültür Dernekleri Genel Sekreteri Mehmet Boy, Genel Merkez Sekreteri Hüseyin Yıldırım, Alevi dedeleri, Cem Evi yöneticileri ve siyasiler katıldı.

 

UTANÇ VERİCİ BİR DURUM

Basın açıklamasında ilk olarak Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül, söz aldı. Bülbül, şunları söyledi: “İnsani bir talep reddedildiği için buradayız. Bir yıl önce Alevi bir kardeşimiz, bir Alevi dedesiyle görüşmek istediğini cezaevi yönetimine bildirdi. Bu talep kabul edilmedi. Bir yerde bizim inancımız ve kültürümüz reddedildi. Bu mahkum, bir cemaatin ve inanç örgütünün mensubu olsaydı, kiminle istese görüştürülürdü. Ancak Alevi bir mahkum, dini inancının gereğini yerine getirmiyor. Devlet buna izin vermiyor. Dedelerimizin içeriye alınmaması utanç verici bir gelişmedir. Bu işin peşini bırakmayacağız. Bu olayı kınıyoruz, asla peşini bırakmayacağız”

 

ALEVİLERE HAKSIZLIK YAPILDI

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Engin Gündük de kısa bir açıklama yaparak, “Kandıra F Tipi Cezaevinde yatan siyasi tutuklu Bülent Öztürk,  Adalet Bakanlığı’na yazı yazarak Alevi olduğunu söylemiş. Beni Alevi dedesiyle görüştürün demiş. Ancak bu talep reddedilmiş. Aleviler, dedelerle bir bütündür. Baba ve oğul gibi olmuştur. Kimse babayla oğlun arasına giremez. Biz de bu ülkede, farklı bir inanç grubuyuz. Hak ihlalleri yapılıyor. Biz de bu haksızlığa karşı tepkimizi ortaya koyuyoruz” diye konuştu.

 

Özgür Kocaeli