İstanbul’da 3-4 Mart tarihlerinde düzenlenecek Pirler Meclisi ön çalışması için Amasya’ya da bulunan Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Muhittin Yıldız, Alevilerin anayasa referandumunda hayır diyeceklerini söyledi.

Yıldız, “Sustukça sıra bize geldi, Alevilere geldi. Alevi canlara, yol erkânı temsilcilerine diyorum; yok olmamak için bir araya gelelim, tavrımızı koyalım” dedi.

İstanbul, Antalya, İzmir, Mersin, Adıyaman ve Amasya’da inanç kurultayı öncesi bölge toplantısı yaptıklarını belirten Yıldız, Erzincan ve Ankara’daki toplantıdan sonra 3-4 Mart 2017’de İstanbul’da ilk kez inanç kurultayında Pirler Büyük Meclisi’ni toplayacaklarını ifade etti.

Yıldız, yeni anayasanın Aleviliği yok saydığını savunarak, “Sarayın 'tekçi' anlayışı, kendi başına bir başkanlık edasıyla uygulamaya çalıştığı anayasa çalışmaları 82 Anayasası’nı aratır oldu. Anayasada Aleviliğin ‘A’sı yok, Aleviliği kesin bir şekilde yok sayıyor. Bu tekçi anlayışa karşı Alevilerin nedensiz, niçinsiz, hiçbir şekilde tartışmasız bir araya gelmesi gerekiyor. Ya bir araya gelip bir bütünlüğü sağlayacağız ya da bizleri yok etmek isteyen zihniyet yok etme politikalarını daha da büyütecek” dedi.

‘HAYIR DİYECEĞİZ’

Alevilerin referandumda ‘hayır’ diyeceklerini söyleyen Yıldız, “Sustukça sıra bize geldi, Alevilere geldi. Alevi canlara, yol erkânı temsilcilerine diyorum; yok olmamak için bir araya gelelim, tavrımızı koyalım. Biz diyoruz ki gelin hep beraber sokağa çıkalım, örgütlenelim, barışın dilini konuşalım, korkmayalım, yılmayalım” diye konuştu.

(Kaynak: Cumhuriyet)