Alevi Bileşenleri 'Eşit Yurttaşlık Hakkı' sloganıyla 3 Kasım'da Kadıköy meydanında düzenlemeyi planladıkları mitinge kitlesel katılımı hedefliyor.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sultangazi bölgesinde bulunan demokratik kitle örgütleri ise cemevinde bir araya getirdi. Yaklaşık 20 dernek, federasyon ve konfederasyon başkanının katıldığı toplantıya, CHP Sultangazi İlçe Başkanı Ali Boztaş ,CHP Sultangazi Belediye başkan aday aday Evsal İsa Yucak katıldı. Divanı; Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sultangazi İlçe Başkanı Göksel Fidan ve Sultangazi Pir Sultan Abdal Cem Evi Başkanı Zeynel Odabaş ,Sultangazi Habipler Cem evi başkan Yılmaz Başer yönetti.

“CAMİ-CEMEVİ PROJESİ ASİMİLASYONDUR”

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sultangazi İlçe Başkanı Göksel Fidan, “Cami-Cemevi projesi ve benzer projelerle Aleviler sistem tarafından asimile edilmeye çalışılıyor. Alevilerin inanç yerleri olan cem evleri devlet tarafından ibadethane sayılmıyor ancak devlet çıkıp; cami-cem evi projesi üreterek, benim istediğim yerde, benim istediğim gibi ibadet edin diyor” diyerek, sistem tarafından haksızlığa uğradığına inanan ve haklarına sahip çıkmak isteyen toplumun bütün unsurlarının 3 Kasım’da yapılacak mitinge katılmaları gerektiğini vurguladı.

“3 KASIM KONUNUN MUHATAPLARINA CİDDİ BİR MESAJ VERECEK.”

Sultangazi Pir Sultan Abdal Cem Evi Başkanı Zeynel Odabaş ise yaptığı konuşmada, toplumun ezilen ve hor görülen bütün unsurları gibi Alevilerinde mücadele ettiklerini ve etmeye devam edeceklerini söyleyerek, 3 Kasım mitinginin konunun muhataplarına mesaj vermek açısından çok önemli olduğunu söyledi ve katılımcıların bu konuda önerilerine büyük önem verdiklerini hatırlattı. (Gerçek Gündem)