Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkez Yürütme Kurulu üyesi ve Şube Sekreteri Zeynep Yıldırım, Şube Yöneticisi Metin Doğan ile şubede faaliyet yürüten üyeler önceki gün Sarıyer’de yapılan bir operasyonda gözaltına alındı.

Yapılan açıklamada bunun siyasi iktidarın kendine muhalif olan herkesi sindirme politikasının bir parçası olduğu belirtildi. Son dönemde Türkiye’deki demokratik muhalefetin, demokrasi, insan hakları, inanç özgürlüğü gibi temel değerleri savunan ve bunun demokratik mücadelesini yürüten tüm kurum ve bireylerin “hedef” durumunda olduğunu söyleyen ABF Genel Merkezi bu gözaltıların bunun en bariz örneği olduğunu belirtti.

Açıklamada “bilinmelidir ki bu ve benzeri gözdağı girişimleri toplumsal muhalefeti susturamayacaktır. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yöneticisi ve üyesi arkadaşlarımızın gözaltına alınmasını protesto ediyor gözaltına alınan yönetici ve üyelerimizin derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz” denildi.

Mehmet Bilber / Demokrat Haber