Özgür Suriye Ordusu ve El Nusra'nın saldırıları sonrası Türkiye'ye sığınan ve Sunni sığınmacılar gibi kamplara yerleştirilmediği için parklarda kalan Alevi sığınmacıların barındığı cemevine silahlı saldırı girişimi gerçekleşti.

Bu sabah saatlerinde Alevi sığınmacıların kaldığı Sultangazi Pir Sultan Cemevine gelen iki saldırgan cemevine ateş açmak isterken, silah tutukluluk yaptı. Bu sırada saldırganlarla mücadele eden cemevi bekçisi aldığı silah kabzası darbesiyle yaralandı.

Cemevi yönetiminin yaptığı açıklamada, saldırının nedeninin henüz bilinmediği belirtilirken, "Suriyeliler kaldığı için mi yapıldı" sorusunun akıllara geldiği ifade edildi.

Cemevinin kamera görüntülerinden iki saldırganın yüzlerinin açıkça belli olduğu ve görüntülerin polise teslim edildiği açıklandı.

Sultangazi Cemevi Şube Başkanı Zeynel Odabaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Ben dün gece saat 02.00 sularında şubeden çıkıp eve gittim, o esnada iki kişi cemevinin duvarından atlayarak silahla ateş etmeye çalışıyor, silah tutukluk yapıyor. Daha sonra orada bulunan ve gönüllü olarak gece nöbet tutan iki arkadaşımızla bir arbede yaşanıyor ve iki arkadaşımız yaralanıyor. Kamera görüntülerinden tespit ettik. Arkadaşlarımız hastaneye gittiler raporlarını aldılar ve karakola ifade vermeye gittiler. Biz bunun Alevi mültecilere yönelik bir saldırı girişimi olduğunu düşünüyoruz. Günlerdir yardım etmeye çalıştığımız Alevi mültecilere yönelik bir saldırının arkasında kim olduğunu bilmiyoruz ama bu duruma sessiz kalmayacağız.”

Odabaş saat 14.30’da konuyla ilgili bir basın açıklaması yapacaklarını belirtti. (Sol Haber)