Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Almanya Federal Meclisi’nin 1915’te yaşananlara ilişkin Ermeni Soykırımı kararına tepki göstererek “Bizim geçmişimizde insanları diri diri fırınlarda yakma yoktur” ifadelerine Alevi örgütlerinden tepki geldi.

Alevi örgütleri, Bakan Bozdağ’a Sivas’ta 33 kişinin yakılarak katledildiği Madımak katliamını hatırlattı.


‘VELİ DEDE DİRİ DİRİ FIRINDA YAKILDI’

Mehmet Menekşe’nin Cumhuriyet’teki haberine göre, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, “1993 yılında Sivas’ta 33 can Madımak Oteli’nde diri diri yakıldı. Maraş’ta insanlar evleriyle birlikte yakıldılar. Çorum olaylarında Veli dede diri diri fırında yakılarak katledildi. Şu anda Doğu’da, Güneydoğu’da evler yakılıyor. Bütün bu olaylar Bekir Bozdağ’ın Adalet Bakanı olduğu ülkede yaşandı” diye konuştu.

‘BOZDAĞ TARİHİNİ BİLMİYOR’

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan, “Devlet Alevilerle, Kürtlerle, Ermenilerle yüzleşecek, daha sonra başkasına söz söyleme hakkına sahip olacak. Maraş, Çorum ve Sivas Madımak katliamını yapanları savunan avukatlar ya bakan ya milletvekili oldu. Bozdağ tarihimizde insan yakma, katliam yok derken yakın tarihi bilmiyor demektir” ifadelerini kullandı.

‘6 7 EYLÜL, ÇORUM SİVAS VAR’

Madımak katliamı mağdurlarının avukatı Şenal Saruhan, “Hitler faşizminin insanları yakmış olduğu bir gerçektir. Ancak ne yazık ki Türkiye’de 6-7 Eylül olayları var. Çorum, Maraş, Sivas var. Ne yazık ki bu topraklarda da yakma eylemi var. Talihsiz açıklamalar. Kendi katliamlarını unutan bir anlayışla başkalarını eleştirmeye de hakkımız olmaz” dedi.