Cemevlerine yönelik saldırı ve provokasyonlara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. İstanbul Pendik’te bulunan Şahkulu Derneği’nin kapısına çarpı atılması ve “Cihat kazanacak” yazılması, Ankara Mamak’ta Alevi yurttaşların evlerinin işaretlenmesi son olarak da İstanbul’da Gülsuyu Cemevi inşaatına dün gece kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce yazılamalar yapılmasını Evrensel’den Alicem Aydın Alevi Dernekleri yöneticileri ile konuştu:
 
Gülsuyu Cemevi inşaatına “Tanrı Türkü Korusun”, “Semt-i Gülsuyu”, “Hainler vatanı bölemez” şeklinde yazılar yazıldı. Olayı Evrensel’e değerlendiren Maltepe Gülsuyu Cemevi ve Derneği yöneticisi Sebahattin Doğan, “Son dönemlerde Alevilerin yoğun yaşadığı yerlerde provokasyon oluşturacak tutum içerisine girilmiş durumda. Bu yapılanların toplumu kaosa sürükleyecek adımlar olduğunu düşünüyoruz” dedi.
 
Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Baki Düzgün, Alevilere yönelik bu tür eylemlerin 15 Temmuz’da başarısız olan darbe girişimini devam ettirmek amacıyla yapıldığını düşündüğünü söyleyerek “Alevilere yönelik bu tür yazılar yazılırken bir bakıyorsun ‘Osmanlı Ocakları’ denilen bir grup ‘silahlanın çağrısı’ yapıyor. Sormak istiyorum kime karşı ve neye karşı silahlanıyorsunuz? Özellikle Alevilerin evlerin işaretlenmesi ve cemevlerine yazılan yazılar hedef göstermek üzerine yapılan eylemlerdir diye düşünüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
 
‘MEZHEP SAVAŞLARININ TÜRKİYE’YE SIÇRAMA OLASILIĞI YÜKSEK’
 
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan da bu tür olayların sıkça yaşanmaya başlandığına dikkat çekerek “Biz gerekli yerlere suç duyurusunda bulunuyoruz ama bu olayları yapanlar bir türlü yakalanmıyor. ‘Çocuk yaptı’ diye açıklamada bulunuyorlar” dedi. Bu tür olayların provokatif bir amaç taşıdığının altını çizen Kaplan, “Suriye’de, Irak’ta mezhep savaşları yaşanıyor mezhep savaşlarının Türkiye’ye sıçrama olasılığı yüksek gözüküyor. Bu duruma karşı demokrasi güçlerinin barışı savunmaktan başka çaresi yoktur” dedi.
 
‘TÜRKİYE’DE MEZHEP AYRIMCILIĞI ÜZERİNDEN POLİTİKA İZLİYOR’
 
Hubyar Sultan Kültür Derneği kurucu başkanı Ali Kenanoğlu da hükümetin iç ve dış politikada mezhepçi bir siyaset yürütmesini eleştirerek “Türkiye’de ne zaman kaos ortamı oluşturulmak istense Aleviler bu sürece dahil ediliyor. AKP Hükümeti Türkiye’de mezhep ayrımcılığı üzerinden bir politika izliyor. Osmanlı Ocakları’nın silahlanma çağrısı Alevi karşıtlığı üzerine yapılan siyasetin bir sonucudur. Fakat AKP Hükümeti şunu bilmeli ki; kaos ortamı ve Türkiye’nin bir mezhep savaşı içerisine girmesi kimsenin hayrına olacak bir şey değildir” diye konuştu.
 
‘MECLİSE SORU ÖNERGESİ VERİLDİ’
 
Gazetemize koşan CHP İstanbul Milletvekili ve İnsan Hakları komisyonu Üyesi Gamze Akkuş İlgezdi, AKP hükümeti döneminde bu tür olayların artarak devam ettiğini ve bu olaylarının faillerinin bulunamadığını vurgulayarak, “Bu tür olayları yapanları bulmak istemedikleri açık. Daha önce Alevilerin evlerine işaret koyanlar bulunmuş olunsaydı bugün Gülsuyu Cemevi’ne bu saldırı olmazdı” değerlendirmesinde bulundu. İlgezdi, Hükümeti ve İçişleri Bakanı’nı da  göreve davet ederek Gülsuyu Cemevine yapılan saldırı ile ilgili meclise soru önergesi verdi. İlgezdi meclise verdiği soru önergesi ile, “Özellikle Alevi yurttaşlarımızı hedef alan ırkçı ve mezhepsel yazılama yapanlar veya işaret koyanlar neden hiç bulunamamıştır” diye sordu.