Sultangazi Pirsultan Abdal Kültür Derneği Cemevi Başkanı Zeynel Odabaş'a yönelik önceki gün düzenlenen saldırının ardından Alevi kurum başkanlarına yönelik bir saldırı haberi de Ankara'dan geldi.

Yol TV'nin yayın koordinatörü gazeteci Vedat Kara'nın aktardığı bilgilere göre; Alevi Kültür Dernekleri Genel Başknaı Doğan Demir ile Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Baki Düzgün Ankara yolu üzerinde silahlı saldırıya uğradı. Saldırı, uzun namlulu silahlarla düzenlendi.

Olayı twitter hesabı üzerinden duyuran gazeteci Vedat Kara, saldırıya uğrayan Demir ve Düzgün'ün sağlık durumlarının iyi olduğunu aktardı.

BİR HAFTADA İKİNCİ SALDIRI

Bu saldırıyla beraber bir hafta içerisinde Alevi kurum başkanlarına ikinci saldırı düzenlenmiş oldu.

DEMİR, "CAN GÜVENLİĞİM YOK" DEMİŞTİ

Sultangazi Pirsultan Abdal Kültür Derneği Cemevi Başkanı Zeynel Odabaş, önceki akşam Cemevi’nden evine gittiği sırada eli silahlı ve sopalı kimliği belirsiz kişi yada kişilerce takip edilerek silahlı saldırıya uğramıştı. Olayla ilgili olarak açıklama yapan Odabaş, son dönemde tüm kesimlere yönelik saldırı ve yönelimlerin gerçekleştirildiğini belirterek, barıştan yana olan tüm kesimlerin hedef alındığını belirtmişti.

Odabaş'a yönelik saldırıda konuşan ve bugün de kendisi silahlı saldırıya maruz kalan Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir ise daha önce de saldırıya maruz kaldığını ve can güvenliğinin olmadığını söylemiş ve "Olay devlet destekli değilse saldırı hemen aydınlatılsın. Aksi halde organize bir şekilde ve Zeynel Odabaş’ın canına kast etmek amacıyla olduğu kanıtlanmış olacaktır," demişti. (Demokrat Haber)