Ocak ayında gözaltına alınarak tutuklanan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Erzincan Şube yöneticilerinden Hasan Sınırtaş bugün (24 Mart) ilk duruşmaya çıkıyor. Sınırtaş, yöneticisi olduğu Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin düzenlediği eylemler, Gezi direnişine destek, Maraş, Sivas ve Çorum katliamlarına karşı yapılan eylemlere katıldığı için yargılanıyor.

Sınırtaş’ın yöneticisi olduğu PSAKD tarafından organize edilen ve düzenleyicileri içerisinde yer aldığı eylemler, savcı tarafından iddianamede “yasadışı” olarak gösterildi.

Gezi direnişine destek, Berkin Elvan anması, 3. Köprü’ye “Yavuz Sultan Selim” isminin verilmesine karşı yapılan eylem, Seyit Rıza anması ve Kobane’ye destek eylemlerini “yasadışı” olarak gösteren savcı iddianamede ayrıca, Halkların Demokratik Partisi ve HDK’yi de “yasadışı örgütler” arasında yer gösterdi.

Savcı iddianamesinde, MLKP, MKP, TKP/ML TİKKO gibi örgütlerin HDK içerisinde yer aldıklarını öne sürerek, HDP’nin PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın direktifi ile kurulduğunu savundu.

“DEVLETİN ALEVİSİ OLMAYACAĞIZ”

PSAKD Erzincan Şube yöneticisi Hasan Sınırtaş’ın serbest bırakılması talebiyle PSAKD Erzincan Şubesi’nde açlık grevi başlatıldı. Pir Sultan Abdal Derneği’nin şube temsilcileri ise Sınırtaş’a davada destek için Erzincan’a gidiyor.

Pir Sultan Abdal şubelerinin yanı sıra Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği de, Erzincan Pir Sultan Abdal Derneği yöneticisi Sınırtaş’ın davasının sahiplenmesi ve Sınırtaş’a destek olunması yönünde çağrıda bulundu.

Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu, Sınırtaş’ın katıldığı yürüyüşlerde attığı “Devletin Alevisi olmayacağız, zorunlu din dersi istemiyoruz” sloganlarını hatırlattı. Kenanoğlu, Aleviler olarak Hasan Sınırtaş’ın iddianamesinde yer alan Alevi taleplerinin yıllardır her alanda haykırıldığını söyledi.

Kenanoğlu şunları kaydetti: “Hasan Sınırtaş nezdinde bu taleplere sahip çıkan tüm Alevi toplumu tutukludur ve yargılanmaktadır. Bu nedenle 24 Mart’ta diğer Alevi kurum temsilcileriyle birlikte derneğimiz temsilcileri de yargılamanın yapılacağı Erzincan da olacak. Hasan Sınırtaş yalnız değildir.”