İstanbul'da Aleviler, IŞİD çetelerinin Şengal’de Ezidi Kürtlere yönelik gerçekleştirdikleri katliamı kınayarak AKP hükümetine, “Bu çetelere yardım etmekten vazgeçin” dedi.

Alevi Kültür Derneği, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (AKD), Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İstanbul Şubeleri, IŞİD'in Şengal’de gerçekleştirdikleri katliamı yaptıkları yürüyüşle protesto ettiler.

Taksim Tünel’de bir araya gelen Alevi Kültür Derneği, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İstanbul Şubeleri üyesi Aleviler IŞİD'in katliamlarını protesto etti.

Galatasaray Meydanı’nda Alevi Dernekler adına ortak bir açıklama yapan Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Pir Baki Düzgün IŞİD'in her gün yeni, korkunç katliamlarla gündeme geldiğini ifade etti.

Düzgün, IŞİD'in Rojava’da Kürtlere, Suriye/ Lazkiye’de Alevilere, Irak’ta Türkmen, Asuri, Keldani katliamlarından sonra bu kez de Êzidi Kürtlerinin çoğunlukta yaşadığı Şengal’i işgal ederek binlerce Êzidi’ye saldırdığını hatırlattı.

IŞİD'in emperyalizmin ve AKP’nin açık desteği ile ortaya çıktığını ve geliştiğini ileri süren Düzgün, “Bu çetelerin ülkemizde eğitildiği, yardım gördüğü, tedavi edildiği bilinen bir gerçek” diye konuştu.