Yaklaşık 150 bin üyeyi ve toplam 200 üye derneği bünyesinde toplayan Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) 7. Olağan Genel Kurulu Ankara’da yapıldı.

205 delegenin oy kullandığı Genel Kurul’da Fevzi Gümüş’ün başkanı olduğu “Birlik Grubu Listesi” seçimi kazandı.

Ankara İnşaat Mühendisleri Odası’nda yapılan Alevi Bektaşi Federasyonu 7. Olağan Genel Kurulu’nda iki liste seçildi. Baki Düzgün’ün Divan Başkanı olduğu Genel Kurul saygı duruşu ile başladı. ABF Genel Başkanı Selahattin Özel’in açış konuşması yaptığı Genel Kurul’a HDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, CHP Milletvekili Aykan Erdemir, Ali Rıza Gülçiçek, Alevi Vakıfları Federasyonu Genel Başkanı Cemal Cambolat, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisinin katıldı.

BİRLİK ÇAĞRISI

Çalışma ve mali raporların onaylanmasından sonra, delegeler Alevi hareketinin mevcut durumu ve siyasal süreçle ilgili değerlendirmelerde bulundular. Değerlendirmelerden sonra ABF’nin en büyük iki bileşeni olan Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri Genel Başkanı Müslüm Doğan ve Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir Alevi hareketinin yeni dönemde birliği öne çıkaracağına vurgu yaptılar.

Çarşaf liste önerilerine rağmen, blok liste olarak seçimlere katılma kararı alan Genel Kurul’da iki ayrı listenin başkan adayları Fevzi Gümüş ve Abbas Tan yaptıkları konuşmalarda, “bu seçimin kazananı ve kaybedeni olmayacağını, asıl olanın ABF bünyesinde yapılacak ortak çalışma olduğunu” belirttiler.

BİRLİK GRUBU KAZANDI

Fevzi Gümüş seçimlere “Birlik Grubu” olarak “Kırmızı Liste”, Abbas Tan ise Beyaz Liste ile katıldı. 21 kişiden oluşan Genel Yönetim Kurulu ve 9’ar kişilik Denetleme ve Disiplin Kurulu seçimlerini Gümüş’ün Kırmızı Listesi 108 oy ile kazanırken, Tan’ın Beyaz Liste’si 97 oy aldı.

ABF’NİN YENİ YÖNETİMİ

21 kişilik Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Fevzi Gümüş, Necdet Saraç, Mehmet Uzuner, Engin Gündük, Ali Yıldırım, Recai Aksu, Ali Rıza Yıldırım, Haydar Şahin, Haydar Olcay, Hıdır Çam, Erdal Sefer, Miktat Öztürk, Baki Düzgün, Fadime Türkyılmaz, Ali Başak, Uğur Bilgin, Eyüp Tek, Kamil Ateşoğulları, Ali Özcan, Türkan Akbıyık, Hakverdi Çelik. (Kırmızıhaber)