Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Baki Düzgün, IŞİD'e yönelik olduğu iddia edilen operasyonlara dikkati çekerek, Alevilerin hedef alındığını söyledi. Düzgün,“IŞİD’e operasyon yapıyoruz diyerek, demokratlara ve Alevilere operasyon yapılıyor,” dedi.

Baki Düzgün, Gazi Cemevi’nde yaptığı basın açıklamasında bazı basın organlarında Alevi kurumlarını hedef alan haberler yapıldığını ifade ederek,“Geçtiğimiz gün Aleviler hedef alınarak bir gazetede yazı çıktı. Yazının içeriğinde Suruç’a giden gençleri biz göndermişiz, araç tahsis etmişiz. Bunu yapsaydık bundan geri adım atmazdık, keşke yapsaydık. Bu noktada polisten ya da AKP iktidarından korkup sahiplenmeme gibi bir durum yok,” diye konuştu.

“IŞİD’e operasyon yapıyoruz diyerek demokratlara ve Alevilere operasyon yapılıyor,” diyen Düzgün, Alevi Bektaşi Federasyonu olarak bu tutum karşısında sinmeyeceklerini belirtti.

Bağcılar’da operasyon esnasında polis tarafından öldürülen Günay Özarslan’ın cenazesinin kaldırılmasına izin verilmediğini aktaran Düzgün, “Bu, aileye zulümdür. Bu cenazenin sahipleri kendi değerlerine uygun cenazeyi kaldırmalıdır,” dedi.

Günay Özarslan’ın annesi ise cenazeyi istedikleri gibi defnedeceklerini söyleyerek, kimsenin iznini almayacaklarını belirtti.