Aleksis Grigoropulos, Atina'da 2008'de polis kurşunuyla hayatını kaybetmiş, onu vuran polis müebbet hapse mahkum edilmişti. Berkin Elvan'ın ölümü, Yunanistan'da Aleksis'i akıllara getirdi. Aleksis'in ailesi Atina'dan İstanbul'a mesaj gönderdi. Aile temsilcisi CNN TÜRK Atina temsilcisi Yorgo Kırbaki'ye konuştu, "Devlet bizden özür dilemişti, Berkin'in ailesinden de özür dilenmeliydi" mesajını iletti.

"Berkin'in ailesinin acılarını paylaşıyoruz. Cumhurbaşkanı Papulyas bize  'Aleksis'in ölümü hukuk devleti için bir yaradır' demişti. Türkiye'de devlet, Berkin'in ailesinden özür dilemeliydi."

Bu sözler, Yunanistanın başkenti Atina'da 2008'de polis kurşunuyla hayatını kaybeden Aleksis Grigoropulos'ın ailesine ait.

15 Haziran'da ekmek almaya giderken gaz fişeğiyle vurularak hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın hikayesi, Aleksis'i hatırlara getirmişti yeniden.

Atina'da Berkin için anma törenleri düzenlenmiş, mumlarla "Berkin" yazılmıştı tam Aleksis'in vurulduğu noktada.

Selanik'teki Türk Konsolosluğu önünde de eylem vardı Berkin için.

Aleksis'in annesi Tzina Aksarliyan'ın eşi Andreas Konstantinu, "Grigoropulos ailesinin temsilcisi" sıfatıyla  konuştu, Atina'dan İstanbul'a Berkin'in ailesine mesaj gönderdi:

"Berkin'in ailesinin acısını paylaşıyoruz. Çocuk tebessümü olan çok genç bir insan nedensiz, ani ve haksız bir şekilde hayatını kaybetti. Aileye sabır diliyoruz. Adaletin yerine gelmesi için suçluların örnek teşkil edecek şekilde cezalandırılmalarını bekliyoruz. Bir çocuk, ekmek almak için evinden çıkıyor ve bir daha dönmüyor. Türkiye'de devlet, Berkin'in ailesinden özür dilemeliydi. Cumhurbaşkanı Papulyas, Grigopolus'un ölümü üzerine bize gönderdiği mektupta "Aleksis'in ölümü hukuk devleti için bir yaradır" demişti."

Berkin İsviçre'nin başkenti Bern'de de anıldı.

Anmada, Berkin için mumlar yakıldı, kırmızı güller bırakıldı. (CNN Türk)