Antalya'nın Alanya ilçesinde, çatışmalarda yaşamlarını yitiren polis ve askerleri gerekçe göstererek geçtiğimiz hafta HDP binası önünde toplanıp, binayı içinde mahsur kalan 50 kişi ile birlikte yakmak isteyen bir takım ırkçı gruplar, Kürt esnaflara ve HDP'lilere yönelik yeniden saldırı çağrıları yapmaya başladı.

DİHA'nın haberine göre, "Alanya Milliyetçi Gençlik" isimli bir sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımlarda, HDP binasına dönük gerçekleştirilecek yürüyüşün güzergahları belirlenirken, diğer taraftan da HDP binasına dönük gerçekleştirilecek saldırıyla ilgili tartışmalar yürütülüyor.

Paylaşımlarda Alanya'da esnaflık yapan Kürtlere yönelik tavır alınması çağrısında bulunulmasının yanı sıra, bazı Kürt esnafların işyerleri hedef gösteriliyor.

Söz konusu sayfa, takipçilerine, "Pazar günkü yürüyüşe katılacağım, çünkü?" ya da " Pazar günkü yürüyüşe katılmayacağım, çünkü?" şeklinde sorular da yöneltiliyor.

KÜRT ESNAFA DÖNÜK 'OPERASYON' ÇAĞRISI!

İlçede yaratılmak istenen linç ortamında, yerel gazetelerde çalışan kimi gazetecilerin de rol aldığı belirtiliyor. 'Milliyetçi Gençlik' isimli sosyal medya hesabında yapılan bir paylaşımda, Yeni Alanya Gazetesi'nde çalışan A.K. isimli bir gazetecinin "Kürt esnafa dönük belediye üzerinden bir operasyon yapılması gerektiği" şeklinde bir yorum yapılıyor.

Gazeteci adına yapılan paylaşımda Alanya Belediyesi'nin MHP'li olduğu belirtilerek, "Belediyesi MHP'li olan Alanya, teröre maddi manevi destek veren kişi ya da kuruluşları usul, usul, hissettirmeden temizlemek için pilot bölge olabilir mi? Bence muhteşem olur. Milli ve manevi değerlere büyük önem veren değerli Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'e bu konuda büyük görev düşüyor. Adem Başkan ve ekibi, çok değil, 3 senede Alanya'yı bu manada pırıl pırıl bir şehir haline getirecek kararlılıkta, güçte ve inanıştadır" ifadelerine yer veriliyor.

'SPEKÜLASYONLARLA ALANYA'DA KÜRTLERE SALDIRININ ZEMİNİ HAZIRLANIYOR'

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Alanya İlçe Eşbaşkanı İsmail İşli ise kişi ya da kurumların hangi sebeple olursa olsun yürüyüş yapmalarının, istedikleri sloganları atmaları demokratik hakları olarak görülebileceğini belirterek, "Türk Bayrağı'nın herhangi bir yere asılması da bizi rahatsız etmediği gibi bayrak asılmasına da karşı değiliz. Ancak bir siyasi partinin tabelasının indirilmesi, siyasi parti üyelerine ve binasına dönük saldırı girişimini kabul etmeyiz" dedi.

İşli, saldırılar karşısında tuhaf olanın ise ırkçı grupların taleplerini Alanya Kaymakamı'nın kendilerine iletmesi olduğunu belirtti.

Alanya'da, HDP'ye dönük saldırılara farklı bir boyut kazandırılmak istendiğini vurgulayan İşli, MHP'li Alanya Belediye Başkanı'nın şu ana kadar Kürt esnafa ya da partilerine dönük olumsuz bir tutumunun olmadığını belirterek, sosyal medya ve bazı yerel gazeteler üzerinden Kürt bir esnafa ait olan bir işyerinin ruhsatsız olduğu için kapatılmasının ardından spekülatif haberlerin yapıldığını söyledi.

İşli, Alanya'da yapılan spekülasyonlarla halk nezdinde Kürtlere dönük saldırıların zeminin hazırlandığını kaydetti.

(Kaynak: DİHA)