Aladağ'da 12 kişinin yaşamını yitirdiği, 22 kişinin de yaralandığı yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında yurt müdürü Cumali Genç'in de aralarında bulunduğu 8 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Şuana kadar Yurt Müdürü Cumali Genç'in de aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.

İlçeye en yakın ağır ceza mahkemesinin bulunduğu Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yangının çıkış nedeninin ortaya çıkarılması ve sorumlular hakkında 'taksirle ölüme sebebiyet' vermek suçlarından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında yurt müdürü Cumali Genç'in de aralarında bulunduğu 8 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
 
Şuana kadar Yurt Müdürü Cumali Genç ile birlikte 7 kişi gözaltına alındı. Diğer 1 kişinin ise kurtarma çalışmaları sırasında yaralandığı ve hastanede olduğu, tedavisinin ardından gözaltına alınacağı belirtildi.
 
TABURCU EDİLİNCE GÖZALTINA ALINDI
 
Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında gözaltı kararı verilen yurt görevlileri Gülsüm Çelik ile Sümeyye Tanrıveri'nin Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavileri tamamlandı. Yurtta kalan ve dumandan etkilenen 2 kadın görevli taburcu edildikten sonra polis tarafından gözaltına alındı.
 
Gülsüm Çelik ile Sümeyye Tanrıveri, polis eşliğinde ifadelerinin alınması için Aladağ'a ilçesine götürüldü. Böylece yangında ilgili gözaltına alınanların sayısı 7'ye yükseldi, gözaltı kararı verilen 1 görevlinin ise tedavisi sürüyor.
 
7 KİŞİNİN TEŞHİSİ YAPILDI
 
Öte yandan ölenlerle ilgili yapılan otopsi çalışması ise devam ediyor, 7'sinin teşhisi yapıldı, 5 kişi için DNA sonucu bekleniyor. Eğitmen Fatma Canatan'ın cenazesinin Mersin'in Çamlıyayla İlçesi'nde toprağa verileceği bildirildi.