Ankara'da bulunan Akyurt Belediyesi içerisinde bir mezarlığın da bulunduğu bir araziyi satışa çıkardı.

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, “Her fırsatta kutsallara sığınan AKP’li siyasilerin kutsalları arasında kabirlerinde yatan geçmişimiz bulunmamakta mıdır” diye sordu.

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, 8 Kasım 2017 Çarşamba Günü Saat: 10:00’da Akyurt Belediyesi Encümen Toplantı Salonu’nda yapılacak ihale ile Büyükşehir Yasası ile birlikte mahalle statüsü kazanan Akyurt ilçesine bağlı Saracalar’da bulunan 3 bin 689 metrekarelik arazinin satışa çıkardığını duyurdu.

Muhammen bedeli 4 milyon 57 bin 900 TL olan arazinin bir kısmında mahalle mezarlığı yer alırken, bir kısmında da faaliyetlerini sürdüren bir fabrika yapısının bulunduğuna dikkat çeken Hakverdi, “Her fırsatta kutsallara sığınan AKP’li siyasilerin kutsalları arasında kabirlerinde yatan geçmişimiz bulunmamakta mıdır” diye sordu.

Hakverdi, Saraca’lı yurttaşların atalarının bulunduğu mezarlık ve faaliyetine devam edip insanlara ekmek kapısı olan fabrika arazisi neden ve hangi gerekçeyle satıldığına yanıt istedi.

Bu durumunun Akyurt belediye meclisince açıklığa kavuşturulması gerektiğini ifade eden Hakverdi, bir an önce bu karardan vazgeçilmesi doğrultusunda sürecin takipçisi olacağını söyledi.

(Kaynak: Evrensel)