AKP Konya İl Başkan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler Başkanı Necip Çimen, fotoğraf çekilmesinin yasak olduğu alanda fotoğraf çektiği için kendisini engelleyen Mevlana Müzesi Görevlisi Necdet Demirkaya’ya kafa attı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Müze Müdürlüğü Mevlana Müzesi’nde Görevli olarak çalışan Necdet Demirkaya, AKP Konya İl Başkan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler Başkanı Necip Çimen’in saldırısına uğradı.

Aynı zamanda EDP Konya İl Başkanı ve HDK Konya Delegesi Necmettin Demirkaya’nın kardeşi olan Necdet Demirkaya, kendisine yapılan saldırının nedenini anlamadığını belirterek, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Demirkaya, suç duyurusunda verdiği ifadesinde olayın 25 Aralık tarihinde saat 12.00 civarında meydana geldiğini belirterek, Mevlana Müzesi içerisinde gezdiği sırada Huzuru Pir Bölümü’nde ismini ve unvanını daha sonradan öğrendiği Necip Çimen’i gördüğünü ve Çimen’in kendisine ne iş yaptığını sorarak mesleği hakkında konuştuğunu kaydetti.

Demirkaya, Çimen’in kendisine Türkmenistan’dan misafirlerinin geldiğini söylediğini ardından da misafirlerini Mevlana Huzuru Pir Bölümü’nün önüne dizdiğini ve fotoğraf çekmeye başladığını vurguladı.

Demirkaya, Çimen’e bulunduğu bölümde fotoğraf çekmesinin yasak olduğunu söylediğini ardından ise Necip Çimen’in “Ne olacak çekiyorsak” yanıtı ile karşılaştığını, bunun üzerine eğer ısrarcı olması durumunda müdüriyete giderek izin alması gerektiğini söylediğini vurguladı.

Demirkaya, Çimen’in müdüriyete gitmeyi kabul ettiğini, ancak kendisinin kolundan tutarak çekmeye çalıştığını belirterek, “Necip Çimen ile birlikte müdüriyete doğru yürüdüğümüz esnada müzenin giriş kapısı önünde ayağımızdaki galoşları çıkardığımız esnada Necip Çimen bana ‘Sen kim oluyorsun da beni ikaz ediyorsun’ diyerek kafa attı.

Bu arada arkadaşım Yasin Kaplan ve Yılmaz Eser araya girdi” dedi. Savcıya verdiği dilekçede kendisinin Necip Çimen’e yönelik herhangi bir kötü hareketinin olmadığını belirten Demirkaya, kamera kayıtlarında her şeyin ortada olduğunu belirterek, Çimen hakkında davacı ve şikâyetçi olduğunu kaydetti.