HATAY'ın Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde geçen ay meydana gelen, Komiser Yardımcısı Murat Emer ile Ak Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu'nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu arasındaki tartışma adliyeye yansıdı. AKP'nin MHP'den transfer ettiği, Ergenekon davasının sanıklarından Veli Küçük ile kolkola hatıra fotoğrafı çıkan Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu'nun oğlu polisleri hizaya çekti.

 

Türkoğlu ile tartışan memurun belirlenebilmesi için bir grup polisin sıraya dizilip şikayetçiye teşhis yaptırıldığı, ardından da açığa alınan Komiser Yardımcısı Emer'in Altınözü İlçesi'ne tayinin edildiği ortaya çıktı.

 

Dörtyol'u karıştıran olay iddiaya göre şöyle gelişti:

İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün kantin işletmesini geçen mayıs ayında ihaleyle Ak Parti İl Genel Meclisi üyesi Hasan Uzun'un oğlu Ak Parti Gençlik Kolları üyesi Ömer Uzun, kazandı. İşletmeci Ömer Uzun, 29 Haziran'da kantine gelip tost isteyen polis memuru Alper Atilla'ya o anda malzeme olmadığını ve tostu yapmayacağını söyleyince tartışma çıktı. İddiaya göre Ömür Uzun, polis Alper Atilla'ya üniformasını çıkarmasını söyledi ve kendisini sürdürmekle tehdit etti. Ardından da arkadaşı olan Ak Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu'nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu'nu olaya müdahale etmesi için Emniyet Müdürlüğü'ne çağırdı.

 

MİLLETVEKİLİ OĞLU, DANIŞMANLA GELDİ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın nikah şehitliğini yaptığı 17 Haziran'da yapılan düğünde evlenen İstemi Kağan Türkoğlu, arkadaşına yardım etmek için milletvekili olan babasının danışmanı Fehmi Rigan'ı da yanına alarak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne geldi. İddiaya göre milletvekili oğlu Türkoğlu ve danışmanı Rigan, Emniyet Müdürlüğü bahçesinde polisleri tehdit etti.

 

Bu sırada olaya müdahale eden Komiser Yardımcısı Murat Emer, "Burası Emniyet Müdürlüğü, tüm insanların olduğu gibi Ömer Uzun'un da hayatını korumak ve güvenliğini sağlamak bizim görevimiz. Bu konuda endişe etmeyin" diyerek, İstemi Kağan Türkoğlu ile danışman Fehmi Rigan'ın gelmesine tepki gösterdi. Bu kez Komiser Yardımcısı Emer ile polislere tehditlerini sürdüren Türkoğlu ve Rigan ile Komiser Yardımcısı Emer arasında tartışma neredeyse arbedeye dönüştü.

 

POLİSLERİ SIRAYA DİZDİRİP TEŞHİT ETTİLER

Kantin işletmecisi Ömer Uzun ve arkadaşı İsmet Kağan Türkoğlu'nun dövüldüklerini iddia etmeleri üzerine soruşturma başlatıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne çağrılan Türkoğlu, arkadaşı Uzun ve danışman Rigan, önce vesikalık fotoğraflarından, sonra da sırayla karşılarında ellerine numaralı kağıtlar verilerek sıraya dizilip bekletilen polisler arasında Komiser Yardımcısı Murat Emer ile polis memuru Alper Atilla'yı teşhis etti.

 

Komiser Yardımcısı Murat Emer ile polis Alper Atilla, 'Açılacak disiplin soruşturmasının selameti' gerekçesiyle açığa alındı. Ardından da Emer'in, Suriye sınırındaki Altınözü İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne tayini çıktı.

 

GÖRÜNTÜLER YENİ ORTAYA ÇIKTI

Bu atama 'sürgün olarak değerlendirilip, polisler arasında huzursuzluk yaratınca, polislerin Ak Parti milletvekilinin oğlu Türkoğlu ve arkadaşı Ak Parti Gençlik Kolları üyesi kantin işletmecisi Ömer Uzun ve milletvekili danışmanı Fehmi Rigan'ın polisleri karşılarına dizdirip teşhis ettiği görüntüler dün ortaya çıktı.

 

Olayla ilgili Cumhuriyet Savcısı'nın başlattığı soruşturma devam ediyor.

 

MİLLETVEKİLİ TÜRKOĞLU İLE VELİ KÜÇÜK'ÜN FOTOĞRAFI TARTIŞILMIŞTI

MİLLETVEKİLİ Hacı Bayram Türkoğlu'nun seçilmeden önce 12 Mayıs'ta Ergenekon sanığı Veli Küçük ile birlikte çekilmiş fotoğrafı ortaya çıkmıştı. Azerbaycan'ın Dış Türklerden Sorumlu Devlet Bakanlığı tarafından 2006'da düzenlenen 'Dünya Türkleri Kurultayı'nda çekildiği ortaya çıkan fotoğrafla ilgili değerlendirme yapan Türkoğlu, "Türk Kurultayı'ndaki resepsiyonda kendisiyle tanıştırıldım ve o sırada fotoğraf çektirdik. Bir daha ne konuştum ne de gördüm" demişti.

 

Veli Küçük ise 1970 yılında Hatay'ın Samandağ İlçesi'nde Üsteğmen rütbesiyle Seyyar Jandarma Karakol Komutanı olarak görev yaptı. Bu dönemde kaçakçılara karşı sert uygulamalar yapan Veli Küçük, o günlerde Samandağı'nda trafik kazası geçirdi ve o kazada 5 yaşındaki oğlu Cem hayatını kaybetti. Küçük, oğlunun kaza sonucu değil, kaçakçıların planlı saldırısı sonucu öldürüldüğü ileri sürüldü.