AKP Ankara Milletvekili Aydın Ünal, sivil toplum örgütlerine destek vermesiyle tanınan işadamı Osman Kavala’nın gözaltına alınmasını değerlendirdi.

Kavala’nın gözaltına alınmasını ‘devrim’ olarak değerlendiren Ünal, “Aksi ispatlanmazsa herkes masumdur. Yargı süreci bir yana, Osman Kavala’ya dokunmak, dokunabilmek, başlı başına bir devrimdir” dedi.

Aydın Ünal Yeni Şafak’ta yayınlanan”Kavala’ya devrimsel bir dokunuş” başlıklı yazısının bir bölümü şöyle:

“Osman Kavala, adını çok sık duyduğumuz bir işadamı değil. Bildiğimiz kadarıyla Kavala Kürt değil, Alevi değil, Ermeni ya da Rum da değil. Savaş uçaklarının modernizasyonuyla iştigal eden, mafyayla iş tutan biri olarak öyle barış yanlısı filan da değil. Çok net görülüyor ki solcu hiç değil. Ancak, Kavala’nın Türkiye’deki faaliyetlerine, yani desteklediği gazetelere, dergilere, yayınevlerine, radyolara, filmlere, kitaplara, sivil toplum örgütlerine baktığımızda, ayrılıkçı/faşizan Kürtçülük girişimleriyle, “Ali’siz” Alevilik projesi, Ermeni tezleri, azınlıkları tahrik eden faaliyetlerle pek içli dışlı olduğunu görüyoruz.

Kavala tıpkı Fetullah Gülen gibi, Batı’nın Türkiye üzerine operasyonlarını yürütmek için içeriden devşirilmiş, “bebek yüzlü”, “barış yanlısı maskeli”, “insancıl görünümlü” maşalardan biri olduğu çok açık.

Osman Kavala’ya dokunmak, Türkiye’yi istikrarsızlaştırma operasyonlarına, algı operasyonlarına dokunmaktır. Osman Kavala’ya dokunmak, Batı’nın zorba ve emperyalist kültür iktidarına dokunmaktır. Osman Kavala’ya dokunmak, Türkiye düşmanları tarafından fonlanan ve sağlıksız yetişen muhalefeti zincirlerinden kurtarmaktır. Onun için de Osman Kavala’ya dokunmak başlı başına, apaçık bir devrimdir. Madem bu adam bu kadar tehlikeliydi, niye şimdiye kadar dokunmadınız?” diyenler var. Aynısını FETÖ için de, HDP için de söylediler. Oysa devrimler böyledir; gerçekleşmesi için, şartların oluşması gerekir. Aksi takdirde erken doğum olur ki, devrimcinin kellesini götürür”