CNN TÜRK'te Şirin Payzın'ın sunduğu "Ne Oluyor?" programında Alevi açılımı ve "Dersim Katliamı" tartışıldı.

Çok çarpıcı iddialar dile getiren CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba “AKP’li belediyelerin birinde Alevi çöpçü bile bulamazsınız” dedi.

İşte o sözler:

"Geçtiğimiz günlerde okul müdürleriyle ilgili cemaate karşı bir operasyon yapıldı. Maalesef bu operasyonun esas amacı cemaat değildi, solcu ve Alevi okul müdürlerini tasfiye etmekti. 7 bine yakın okul müdürü tasfiye edildi. İddia ederek söylüyorum, bir kaç Alevi köyü, Alevi beldesi hariç bir tek Alevi okul müdürü kalmadı.

Maalesef bu konuda Alevi derneklerinin de yeterince sesi çıkmadı, maalesef meslek örgütlerinin de yeteri kadar sesi çıkmadı. Buradan bir çağrı yapmak istiyorum, 81 tane il var, 81 tane ilde 1 tek Alevi vali varsa arasın biz de görelim, veya 81 ilde 1 tane emniyet müdürü varsa arasın biz de bilelim, biz de görelim. Bu Alevilerin hepsi bu kadar zeka özürlü değil, hepsi okumuş yazmış insanlar. Aslında çözülmesi gereken temel mesele ayrımcılık meselesi. Alevi olan bir tek insan hakim olamıyor, savcı olamıyor, devlet memuru olamıyor, müdür olamıyor, bırakın AKP’li belediyelerin birinde Alevi çöpçü bile bulamazsınız.