Bolu Doğu ve Güneydoğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DOĞDER)’in açılışında konuşan AKP’li Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, en büyük birliklerinin din birliği olduğunu belirterek, “Almanya ve Fransa, Alevilere destek veriyor” sözlerini sarf ederek Alevileri “düzeni bozmakla” suçladı.

Bolu’da Doğu ve Güneydoğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DOĞDER), AKP’li Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın da katılımıyla düzenlenen törenle açıldı. Açılışta ilk olarak dernek başkanı Müslüm Ögürce, derneklerinin amacının Bolu’da yaşayan Doğu ve Güneydoğu bölgesinde yaşayan yurttaşları bir çatı altında toplamak ve sorunlarına çözüm aramak olduğunu söyledi.

Ögürce’nin ardından konuşan AKP’li Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise, en büyük birlik konusunun “din birliği” olduğunu belirterek, bu birliği bozmak için çok ciddi çalışmaların olduğunu iddia etti.

Yılmaz, “En büyük birliğimiz de din birliğidir. İnşallah geçmişte olan o birlikteliği sağlayacak güce doğru yavaş yavaş gittiğimizi hissediyoruz. Bunu bozmak için yurt içi ve yurt dışında çok ciddi çalışmalar var. Belki bilmiyorsunuz. Almanya ve Fransa geçmişte PKK’ya müthiş destek verdiler. Şu anda da Alevilere destek veriyorlar. Amaçları şu: Türkiye’yi sıkıntıya sokmak. Eğer biz bu kardeşliği ve bütünlüğü geçmişte bu ülkeyi, Cumhuriyeti beraber kuranlar olarak kararlı olmak zorundayız. Bu kararlıkta en büyük etki de sizler olacaksınız” ifadelerini kullandı.