Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, HDP milletvekillerinin tutuklanmasını eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Parti Meclisi bildirisini eleştiren açıklamalarının ardından AKP CHP'nin Parti Meclisi bildirisi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek ile birlikte toplu açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu ve Parti Meclisi bildirisini hedef aldı.

Erdoğan, "Kalkıp böyle bildiriler yayınlamak suretiyle bu ülkenin Cumhurbaşkanı'na bu ülkenin hükümetine saldırmak hiçbir siyasetçiye yakışmaz. Ondan sonra da niye yargıya gidiliyor? Nereye gidilecek? Herkes haddini bilecek. Bu ülkede vatana ihanet edenlerin, bu ülkede terör estirenlerin avukatlığına soyunanlar bunun bedelini ödemek durumundadır. Hesabını vermek durumundadır. Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış kabilinden bizi bastırmaya kalkacaksın" ifadelerini kullandı.

AKP'DEN CHP BİLDİRİSİNE SUÇ DUYURUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasıyla eşzamanlı olarak, AKP, CHP'nin Parti Meclisi bildirisi hakkında suç duyurusunda bulundu. AKP Genel Sekreteri Abdülhamit Gül yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"CHP PM bildirisi baştan sona partimize, Cumhurbaşkanımıza, milletimize ve ülkemize yönelik hakaret ve iftiralarla, yalan beyanlarla doludur. CHP'nin PM bildirisine karşı AK Parti olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. CHP, terör örgütlerinin yanında, Cumhuriyetin ve halkın karşısında durdukça bu milletten gereken dersi almaya devam edecektir" dedi.

CHP BİLDİRİSİ GRUP TOPLANTILARININ DA GÜNDEMİNDEYDİ

CHP'nin yayınladığı bildiri, MHP ve AKP grup toplantılarının da gündemindeydi. Devlet Bahçeli ve Binali Yıldırım, benzer ifadelerle önce HDP’yi, ardından CHP’yi hedef aldı, "teröre destek vermek" ile suçladı.

MHP lideri Bahçeli, "CHP’nin bölücülerin avukatlığına soyunması mazur görülmeyecek" derken, Yıldırım "CHP terör örgütünün ayağını kaldırdığı yere ayağını basıyor" ifadesini kullanması dikkat çekti.

Yıldırım, CHP bildirisiyle ilgili ise şunları söyledi: "Toplanmış alelacele açıklama yapıyorlar. Yaptıkları açıklama tam bir siyasi basiretsizlik örneği. ‘Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik hukuksuzluk operasyona son verilmelidir’, ‘Milletvekillerinin tutuklanması Anayasa’ya aykırıdır’ diyor. Terör örgütlerine Sayın Cumhurbaşkanı’mızın ve AK Parti yöneticilerinin yardım ve yataklık ettiğini söyleyecek kadar basiretsiz bir tutum içindedir. Nedir bu? Kepazelik."

(Kaynak: ETHA)