Diyarbakır'daki Newroz kutlaması, katılımın önüne geçmek için günler öncesinden yayılan kimi söylentilere rağmen yüzbinlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.

 Newroz alanını dolduran yurttaşlar, doyasıya Newroz'u sahiplenerek kutladı.

Yerli yabancı çok sayıda gazetecinin takip edip, dünyaya duyurduğu Newroz'un takip etmesi için  AKP hükümeti, bunun için emrindeki AKP medyası çalışanlarını görevlendirdi.

Kendi mitinglerini fotoshop yöntemi ile kalabalık göstermesine dair örnekler daha önce kamuoyuna yansıyan iktidar, emrindeki bu AKP medyası çalışanları ile yüzbinlerin katıldığı Newroz'u katılımsız gibi göstermeye çalıştı.

Sabah saatlerinde tüm basın mensuplarının kontrol noktalarından halkla birlikte geçiş yaparak girdiği alana havuz medyası çalışanları, zırhlı bir polis aracı ile getirildi.

Polis eşliğinde gelen gazetecileri fark eden bir grup yurttaş, hemen tepkilerini gösterdi. Tepkiler üzerine alana giremeyen bu havuz medyası çalışanları, çevredeki binaların üzerine çıkmak zorunda kalarak, henüz kutlama programının başlamadığı ve kitlenin yeni yeni toplandığı alana dair çektikleri fotoğrafları "Diyarbakır'da HDP'ye Nevruz şoku!" başlıkları ile servis etti.

(Kaynak: DİHA)