AKP Genel Merkezi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile savcılığa suç duyurusunda bulunan MHP'li Belediye Meclis üyesi Hasan Bayrak AKP’li Belediye Başkanının kardeşleri tarafından dövülerek hastanelik edildi.

Trabzon’un Yomra İlçesi’nin AKP'li Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’na eleştiriler yönelttikten bir gün sonra saldırıya uğrayan MHP'li Belediye Meclis üyesi Hasan Bayrak’ı döverek hastanelik edenlerin, başkanın kardeşleri E.S. ile A.S.’nin de aralarında bulunduğu 4 kişi olduğu ortaya çıktı.

Olayın dün duyulması sonrasında ilçe Emniyet Amirliği’ne giden Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’ nun kardeşi E. S. suçu üstlendi.

E.S.’nin ifadesinde, "Hasan Bayrak ile konuşmak istedim. Suçlamaları hangi belgeye dayalı olarak yaptığını sordum. Net bir cevap vermeyince yaptığının terbiyesizlik olduğunu söyledim. Bana küfür edince aramızda tartışma çıktı. Bana silah çekti. Silahı elinden aldım, onu da etkisiz hale getirdim. Tabancayı daha sonra çöpe attım" dediği öğrenildi.

Olayla ilgili çalışma yapan polis ekipleri, Meclis üyesi Hasan Bayrak’a saldıranların, Başkan Sağıroğlu’nun kardeşleri E.S. ve A.S. ile G.K. ve F.Ş. olduğunu belirledi.

4 kişi, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Polis ekiplerinin çöpte bulduğu ruhsatsız tabanca da kriminal inceleme için adli tıpa gönderildi.

Bu arada, kendisini dövenlerden şikayetçi olan Hasan Bayrak’ın ifadesinde, “Beni takip ederek, arkadan saldırdılar. Kafama tabanca kabzasıyla vurdular, yerde tekmelediler. Beni darp ettikten sonra kaçtılar. Benim silahım yok. Olayda kullanılan silah benim değil" dediği öğrenildi.

BAŞKAN SAĞIROĞLU HAKKINDA SUÇLAMALARDA BULUNMUŞTU

Meclis üyeliğinin yanı sıra Yomra Kent Platformu Başkanı da olan Hasan Bayrak, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde önceki gün düzenlediği basın toplantısında ilçenin AKP'li Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu hakkında aile şirketlerine haksız kazanç sağladığı, ranta dayalı imar planı hazırlattığı ve rant uğruna ilçe imarının katlettiği suçlamalarında bulunmuştu.

Yomra’nın yaşanılabilir ilçe olmaktan çıktığını ileri süren Bayrak, AKP Genel Merkezi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirtmişti.