İzmir'de AKP Bayraklı İlçe Kongresi'nde mevcut başkan Özgür Hızal destekçileri ile rakip olan Cemil Kurkut'u destekleyenler arasında gerginlik yaşandı.

Divan üyelerinin, Kurkut’un listesinde imza sayısının yetersiz olduğunu belirterek, seçime katılamayacağını açıklaması üzerine gerginlik büyüdü.

T24’ün haberine göre, olaya çevik kuvvet ile sivil polisler müdahalede bulundu.

AKP'nin Bayraklı 4’üncü Olağan İlçe Kongresi, Bayraklı Belediyesi Mustafa Kemal Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı.

Kongreye, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AKP İzmir milletvekillerinden Kerem Ali Sürekli ve Mahmut Atilla Kaya, partili belediye başkanı ile ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

"Yerel seçimler Bayraklı'nın kurtuluşu olacak"

Kongrenin divan başkanlığını AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel yaptı.

Divan Başkanı İshak Gazel, Cemil Kurkut’un listesinde aday olmasını gerektiren 20 imzanın bulunmadığını açıklayarak, seçime giremeyeceğini söyledi.

Karara itiraz eden Kurkut, bir süre divanda imza verenlerin isimlerinin yeniden okunmasını istedi. Divan Başkanı Gazel ile Kurkut arasında yükselen tansiyon, salona da yansıdı. Çevik kuvvet polisi ile sivil polislerin girdiği salonda zaman zaman arbede yaşandı.

Kurkut ve ekibinin itirazları üzerine listede adı bulunan delegelerin isimleri, bir kez daha okundu. Salonda yalnızca 12 delegenin Cemil Kurkut’un aday olması için el kaldırması üzerine Kurkut’un listesi divan tarafından kabul edilmedi.

Çift liste ile başlayan kongre, mevcut Başkan Özgür Hızal’ın tek liste ile seçime gitmesinin ve seçilmesinin ardından sona erdi.