Şefkat-Der Başkanı Hayrettin Bulan'ın "Neden evsizler evi açılmıyor" sorusundan rahatsız olan AKP İl Başkanı Aziz Babuşcu, Bulan'ı darp etti. Bulan, Babuşcu hakkında suç duyurusunda bulundu. Ancak Babuşcu pişman olduğunu söyleyince, Bulan suç duyurusunu geri aldı.

İSTANBUL- Ekmek ve Adalet Platformu, Kalplere Sevinç Bırakanlar İnisiyatifi, Özgür Açılım, Mazlum-Der ve Şefkat-Der'den birer temsilci bugün AKP il binasına giderek, İl Başkanı Aziz Babuşcu'ya evsizlerin sorunları hakkında bilgi verdi.

Görüşmede, kurumların geçtiğimiz hafta evsizlerin durumuna dikkat çekmek amacıyla Taksim'de yaptığı eylem de gündeme geldi. AKP İl Başkanı Babuşcu, yapılan eylemden rahatsız olduklarını, afişlerdeki yazılardan hoşlanmadıklarını söyledi, "Donarak ölen vatandaşların fotoğraflarının altına, 'Kadir Topbaş rahat mısın?' yazılmasının ne gereği var?" dedi.

AKP İl Başkanı'nın bu sözleri üzerine Şefkat-Der Başkanı Hayrettin Bulan, "Siz yapılan etkinlikten rahatsız olacağına, yıllardır neden evsizler evi açılmıyor, neden hala duyarsızlık devam ediyor, anayasının ilgisi maddesi neden yerine getirilmiyor, diye sorun" dedi.

Bulan sözünü tamamlayamadan AKP İl Başkanı Babuşcu, küfür ederek Bulan'ı kolundan tutup odadan atmaya çalıştı.

Olay üzerine Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, Polis 155'i arayarak şikayetçi oldu. AKP İl Başkanı Aziz Babuşcu ile birlikte Haliç Polis Merkezi Kulaksız Karakolu'na giden Bulan, daha sonra savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu

BABUŞCU PİŞMAN OLDU

Pabuşçu daha sonra yaptığının yanlış olduğunu belirtip, pişman olduğunu söyleyince. Bulan'ın şikayetinden vazgeçtiği öğrenildi. (ETHA)