Kayseri’de darbe girişimi ardından başlatılan Fethullah Gülen yapılanması soruşturması kapsamında 2 hafta önce gözaltına alınan işadamlarından AKP Kayseri eski İl Başkanı Ömer Dengiz ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Nurettin Okandan’ın da aralarında bulunduğu 36 kişi tutuklandı.

9’u ise adli kontrol ve yurtdışı yasağı şartıyla serbest bırakıldı. Kayseri’de 15 Temmuz darbe girişimi ardından Cumhuriyet Savcılığı Anayasal Suçlar Bürosu tarafından yakalama kararı verilmesi üzerine Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadrele ve Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şube'deki 400 polis tarafından 121 işadamına yönelik operasyon yapıldı.

Örgüte üye olmak, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini düşürmek, yardım, yataklık, terörizme maddi finans sağlamak iddialarından gözaltına alınan ve 2 haftadan bu yana sorgulanan şüpheliler 3 ayrı grup halinde nöbetçi Sulh ceza mahkemesine çıkarıldı.

Dün sabah adli tabiplikte sağlık kontrolünü yapılması ardından nöbetçi sulh ceza mahkemesine sevk edilen şüphelilerin ifade alınması bugün saat 06.45’e kadar sürdü.

Nöbetçi mahkeme, aralarında AKP eski başkanı Ömer Dengiz, AKP eski yöneticileri, Kayseri Sanayi Odası Meclis Başkanı Nurettin Okandan, işadamı, doktor, avukat, sanayici, ev kadınlarının da bulunduğu 45 şüpheliden 36’sı hakkında tutuklama kararı verdi.