Şırnak'ta 10 gerillanın hayatını kaybetmesine tepki olarak gelişen eylemler sürecinde CHP'yi BDP ile birlikte kepenk kapatmakla suçlayan AKP'nin de Şırnak, Hakkari ve Diyarbakır'daki seçim bürolarını kapattığı ortaya çıktı.

CHP Diyarbakır İl Başkanlığı'nın 10 HPG gerillasının yaşamını yitirmesi ardından halkın kararına saygı duyarak seçim bürosunu kapatmasının yankıları sürüyor.

İki gündür görsel ve yazılı medyada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Bakanlar, milletvekilleri ve parti yöneticileri CHP'yi kepenk kapatmakla eleştirirken, Diyarbakır başta olmak üzere birçok il ve ilçede AKP'lilerin de seçim bürolarını kapattığını görmezden geldi.

Diyarbakır'da kepenklerin kapatıldığı gün Sur ve Bağlar ilçelerindeki seçim bürolarını kapatan AKP, aynı uygulamayı Şırnak, Cizre, İdil, Yüksekova, Hakkari il ve ilçelerinde de uyguladı.

Seçim büroları ancak kepenk kapatma eylemi sona erdikten sonra açılırken, polis koruması altına alındığı görüldü.

Diyarbakır'da kepenklerin kapalı olduğu 16 Mayıs tarihinde ise kentte bulunan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker seçim gezi ve açılışlarının sabah saatlerinde iptal edildiğini basın mensuplarına duyurmuştu. Gün boyu sokağa dahi çıkamayan Bakan Eker, ancak polis korumasında saat 14:00'den sonra programına başladı.

ANF