A Haber’de Nihan Günay’ın sunduğu 'Medya Dünyası' programı Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya’yı konuk etti.

Gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalar yapan Karakaya; 17 Aralık’ın dost modern bir darbe olduğunu söyleyerek, “başbakan dostlarından büyük bir kazık yemiştir” dedi.

Operasyonda itibar cellatlığı yapıldığını da söyleyen Karakaya , “5 milyon dolar Halk Bankası Genel Müdür’ü için gerçekten çok basit bir para değil mi? Bir banka genel müdürü milyarlarca dolara hükmeden, milyarlarca dolarlık işler yapan bir insan 3,5 milyon dolarlık “rüşvete” tamah edecek. Buna kargalar bile güler.” şeklinde konuştu.

Mümtaz’er Türköne’nin “AKP kapatılsın” açıklamalarını da yorumlayan Hasan Karakaya, “Mümtaz’er Türköne herhalde kafayı yemiş. Profesör falan değil. Bunu sokaktaki bir insan, kahvedeki Mehmet Ağa bile söylemez bunu. Profesör etiketli bir insan bunu söylüyorsa herhalde kafayı yemiştir. Milletvekilliği yapılmadığı için intikam alıyordur. Başka bir şey değil” yorumunu yaptı. (Medyatava)