Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümetine yakın haberleriyle bilinen Yeni Akit gazetesinin yazarı Mehmet Doğan, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin AKP'li Başkanı Melih Gökçek'in kameralar karşısınn geçip Ankara'nın suyunu içmesinin bir şey ifade etmediğini ve Ankara'da suların kirlendiğini söyledi: "Ben ne CHP’ye, ne Tabip Odası’na ne de şuna buna bakarım, kendime, çevreme bakarım. Başkan ne kadar yüzünün tebessüm kaslarını gergin tutarak açıklama yapsa, hatta gözünü yumup ilaç niyetine su içse de hakikat ortada: Şu sıralar Ankara’nın suyu kötü!"

'UCUNDA RANT YOKSA AKLINDA BİLE GEÇİRMEZ'

Doğan, Yeni Akit'te yayınlanan "Ankara için sudan bir yazı" başlıklı yazısında Gökçek için 'rantçı' yakıştırmasını da yaparak şu ifadeleri kullandı:

"Erdem ve ahlâk gibi kelimeler, günümüzde çoğu idarecinin sözlüğünden çıkarılmış durumda. Eğer bir itiraz varsa, bunu sükûnetle karşılayıp doğruluğunu görünce, hakkı teslim etmek erdemdir. Bu erdemi göstermediği için Ankara’nın başkanını kınamalı mıyız? Bu davranış sırf ona mahsus olsa idi, elbette öyle yapardık!

Şimdi şehir suyunun içilebilir olduğunu ısbata çalışan Ankara Başkanı, seçim kampanyası sırasında çılgın proje olarak Ankara’ya İstanbul boğazına benzer bir boğaz yapmaktan bahsediyordu! Onun gerçek çılgın projesi, içinden geçen suları ihya ederek şehre gerçekten güzellik katmak olabilir. Bunu yapabilir mi? Ucunda rant yoksa, aklından bile geçirmez!"