İstanbul - İnsan Hakları Derneği Eski Genel Başkanı Akın Birdal'a saldırı davasının hükümlüsü Semih Tufan Gülaltay, İstanbul’da 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı çete davasında 74 yıl 2 ay hapis cezası aldı.

 

Bugün İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Semih Tufan Gülaltay, Ahmet Fulin, Mecdet Atış, Dursun Güler, Veli Kılıç, Gürkan Temel, Fuat Güngör ve Ferit Erbağcı getirilirken, tutuksuz sanıklar ise duruşmaya katılmadı.

 

Duruşmada sanık Gülaltay, ortada bir suç örgütü olmadığını savunarak tahliyesi ve beraatını istedi. Aynı şekilde diğer sanıklar da beraat talebinde bulundular.

 

Mahkeme Heyeti, Ergenekon davası kapsamında da tutuklu olarak yargılanan Semih Tufan Gülaltay’ın “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçunu işlediğine hükmetti. Davayı karara bağlayan mahkeme, Gülaltay’a “Örgüt kurmak, Silah Kanunu’na muhalefet, Muzaffer ve Esra Feride Gökçimen, Mehmet Kemal Bublişin, Recai Agül, Mehmet Demir’in yağmalanması, Suat Turgut ve Fuat Turgut, Sevinç Dereli ve Celal Güven’in yağmalanmasına teşebbüs etmek ve İbrahim Zeyrekce ile Yusuf Akyüz’in alıkonması ve yağmalanması" suçlarından toplamda 74 yıl 2 ay hapis cezası verdi.

 

Mahkeme ayrıca Semih Tufan Gülaltay’ın annesi Solmaz Gülaltay’a da “Sevinç Dereli ve Celal Güven’e yönelik yağmaya teşebbüs" suçundan 5 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verirken, tutuklu sanıklardan Ahmet Fulin’i “örgüte üye olmak, yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarından toplam 67 yıl 8 ay 15 gün hapisle cezalandırdı.

 

Bununla birlikte Sanık Dursun Güler’in benzer suçlardan 63 yıl 6 ay 15 gün, Necdet Atış’ın 44 yıl 4 ay 15 gün, Gürkan Temelli’nin 26 yıl 15 gün, Ferit Erbağcı’nın 24 yıl 4 ay 15 gün, Fuat Güngör’ün 21 yıl 15 gün, Veli Kılıç’ın 16 yıl 15 gün hapisle cezalandırılmasına karar verildi. (anf)