Star gazetesi "Akil insanlar 17 Aralık darbesi için sahaya iniyor" başlıklı haberinde "Kürt sorununun çözümü için Anadoluyu karış karış dolaşan Akil İnsanlar Heyeti, 8 ay sonra bu kez 17 Aralık darbesini anlatmak için sahaya iniyor." İfadelerini kullandı.

Habere göre, "Akil İnsanlar", Dolmabahçe’de görüştükleri Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’a, dünyaya 17 Aralık Darbesi’ni anlatmak isteklerini açıkladı. Görüşmeyi talep eden akil insanlar Doğu Anadolu üyesi ve Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Ogan, yapılmak istenen darbenin sadece hükümete değil, barış sürecine de yönelik olduğunu söyledi.,

Haber şöyle devam ediyor:

DİNİ GÖRÜNÜMLÜ BİR ÖRGÜTÜN İŞİ

“17 Aralık bir darbe girişimidir” diyen Ogan şöyle konuştu: “Cemaat olarak adlandırılan ama camia dememiz gereken ve ona gönül veren insanlar var. Hizmet edilmesi için bir araya gelmişler. Bunları ayrı tutuyorum. Fakat onlardan ayrı olarak dini motivasyonla bir gizli örgütlenme var. Bunun içindeki görev almış yetkili ve sorumlular ki en küçük mahalle sorumlusuna kadar bu örgütlenmenin bana göre içindedir. Bu otuz yıldır hazırlanmış bir örgütlenmedir. Temel hedefi; Türkiye’de sistemi ele geçirmektir. Dünyada da diğer ülkelerde çalışma yaptığı ülkelerde devleti siyaseti ele geçirme çabası vardır.”

ANLATMAYA AB İLE BAŞLAYACAĞIZ

Tüm dünyaya “Türkiye’de egemenliğin kullanımı demokratik yolla mı olacak antidemokratik mi olacak?” diye soracaklarını anlatan Ogan, “Yakında programımızı açıklayacağız. Önceliğimiz yurt dışı olacak. Avrupa Birliği’nden başlayacağız. AB’nin Büyükelçileri ile görüşeceğiz. Avrupa’ya, ABD’ye gideceğiz. Türkiye’de de her yere gideceğiz. Çok acil ve açık şekilde harekete geçeceğiz. Bugün harekete geçmezsek, ilerde nelerle karşılaşacağımızı da biliyoruz” dedi.