Hürriyet gazetesi yazarı Mehmet Y. Yılmaz, Akdeniz oyunlarında Türk kafilesinin önde bayrağı taşıyan Rıza Kayaalp'in Gezi eylemlerine katılanlar hakkında ırkçı ve hakaret içeren mesajlar attığını yazdı.

Yılmaz, yazısında, Olimpiyatlarda ve Akdeniz Oyunları gibi uluslararası spor organizasyonlarında kafilenin önünde bayrak taşıyacak sporcunun seçiminin önemli olduğunu söyleyerek, bu iş için seçilen Rıza Kayaalp isimli güreşçinin, "terbiyesi bozuk bir ırkçıdan daha fazla bir kişiliğe tekabül etmediğini" belirtti.

Rıza Kayaalp'in Gezi Parkı’na alışveriş merkezi yapılmasını protesto etmek üzere başlayan gösteriler sırasında yazdığı tweet’leri aktaran Yılmaz, Kayaalp'in şunları yazdığını söyledi:

“Ermenilere bıraktınız meydanı, Allah belanızı versin eylemci çapulcuları.”

“Ermenistan halkı kutlama yapıyormuş taksimi işgal ettik türkiyeye rahatça hakaret edebiliyoruz diye.”

“Sizin yaptığınız eylemi s.... Vatan hayinleri.”

"Attığı mesajlardaki Türkçe bozuklukları bu tosuncuğun kendisine ait, benim suçum değil," diye de belirten Yılmaz, yazısına şöyle devam etti:

'BİR ETNİK AİDİYETİ HAKARET OLSUN DİYE KULLANMAK EN HAFİF TABİRİYLE IRKÇILIKTIR'

"Bir etnik aidiyeti hakaret olsun diye kullanmak, en hafif tabirle ırkçılıktır, nefret suçu işlendiği anlamına gelir. Eylemcilere ettiği küfür ise kendi ahlak seviyesini gösteriyor. Ve böyle bir adamın eline bayrak verip bir spor organizasyonunun açılışında kafilenin önünde yürütüyorsunuz.

Normal olanı bu ırkçı şahsın bir daha spor sahalarına sokulmamasıdır. Irkçılık nedeniyle oyunlardan diskalifiye edilirse de hiç şaşırmayın! Gördüğünüz gibi üniversiteye yakışmayan ırkçı profesör Ahmet Atan ile Türkçe imla bilgisinden yoksun, spor sahalarına yakışmayan ırkçı sporcu aynı zeminde birleşebilmişler. Recep Tayyip Erdoğan , YÖK, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Beden Terbiyesi ne kadar iftihar etseler azdır! Marifet herkesin başbakanı olabilmek."

Yılmaz'ın yazısının tamamını okumak için tıklayınız.