Sağlık Bakanı Recep Akdağ, cezaevlerinde devam eden açlık grevleri, kamu hastanelerinde başlayacak sözleşmeli yönetici dönemi ve organ bağışı konusunda NTV'ye açıklamalarda bulundu.

Akdağ, açlık grevleriyle ilgili Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) 'bırakın' çağrısı yapması gerektiğini söyledi ve "Öcalan’la ilgili bir takım şeyler konuşuluyor, bir tepki gösterecekse Öcalan’ın kendisi göstersin" ifadesini kullandı.

'BDP'LİLER ÇOK SÖZ ÜRETİYORLAR'

Başkalarının sağlığı üzerinden Öcalan’la ilgili bir takım siyasi isteklerde bulunmak siyasetçilere yakışmıyor diyen Akdağ, "Ben açlık grevi yapıyorum diyen her tutuklu veya hükümlüyle ilgili olarak günlük takip yapıyoruz. Muayeneyi kabul eden var, kabul etmeyen var. Günlük olarak bir doktorumuz mutlaka bu kişileri ziyaret ediyor, muayene etme talebini söylüyor, müsaade edenler yapılıyor ve gerekli işlemler yapılıyor," dedi.

"İster hükümlü olsun, ister özgür insan olsun bir insan olarak biz ona sağlık hizmetini vereceğiz elbette. Ancak bu işin bir de siyasi toplumsal tarafı var," diyen Akdağ, "Burada özellikle BDP’liler bu meselede çok söz üretiyorlar. Açıkça mahkum ya da tutuklulara 'bırakın' çağrısını yapmalılar," dedi.

'TEPKİYİ ÖCALAN'IN KENDİSİ GÖSTERSİN'

Açlık grevcileri üzerinde örgüt baskısı olduğunu iddia eden Akdağ, "Öcalan’la ilgili bir takım şeyler konuşuluyor, bir tepki gösterecekse Öcalan’ın kendisi göstersin. Başkalarının sağlığı üzerinden Öcalan’la ilgili bir takım siyasi isteklerde bulunmak ya da başka siyasi isteklerde bulunmak siyasetçilere yakışmıyor," ifadesinde bulundu.

'CHP'NİN RAPORU GERÇEKLERİ YANSITMIYOR'

Akdağ, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) bazı vekillerinin açlık grevindeki eylemcileri ziyaret edip hazırladıkları raporda yer alan, 'Bazı eylemcilerin 18 kilo kadar verdiği ve Adalet Bakanlığı'nın şekerli su ihtiyaçlarını karşılamadığı' tespitlerine yönelik olarak da "Bunlar gerçeği yansıtmıyor. Elbette 'ben yemek yemeyeceğim' diyen kişi kilo verebilir. Ama 'mahkumların ihtiyaçları karşılanmıyor' diye bir şey gözlemiş değiliz. Bir kişinin midesi ağrımış olabilir, bunlar beklenir, tıbbi durumlardır," dedi. (ntvmsnbc)