Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine, Suriye'den atılan top ve havan mermileri düştü. Caddeye düşen mermilerin infilak etmesiyle ilk belirlemelere 5 kişi öldü, aralarında polislerin de bulunduğu 13 kişi yaralandı.

 

Suriye'de ordu birlikleriyle muhalif güçler arasındaki çatışmalar 2 haftadır çok yakında sürerken, Akçakale'de korkulan oldu.

 

Akçakale'nin hemen karşısında bulunan Rakka kentine bağlı Telebyad İlçesi'nde çatışmalar bugün öğle saatlerinde yoğunlaştı.

 

Bir süre önce muhaliflerin eline geçen Telebyad İlçesi'ne saldırıya geçen ordu birlikleri, top atışları başlattı.

 

Suriye'de ordu birlikleri ve muhalif güçler arasındaki çatışma sınıra yakın bölgede yoğunlaşırken, Akçakale'ye top ve havan mermileri düştü.

 

Saat 15.30'da Toprak Mahsulleri Ofisi'nin bahçesine bir havan mermisi düştü. Patlama sesi zaten diken üstünde olan ilçede tedirginliği artırırken, saat 16.25'te ilçenin en merkezi yeri Kazım Karabekir Mahallesi'ne de top mermisi düştü.

 

İstasyon Caddesi'ne düşen merminin infilak etmesiyle ilk belirlemelere göre 5 kişi öldü, aralarında polislerin de bulunduğu 9 kişi yaralandı.

 

Olay nedeniyle ilçede büyük panik yaşanırken, Şanlıurfa'dan çok sayıda sağlık ekibi ve güvenlik görevlisi Akçakale'ye sevk edildi. Güvenlik güçleri anonslar yaparak halkı sınırdan uzak bölgelere gitmeleri konusunda uyardı.

 

Akçakale İlçesi'nde 28 Eylül günü havan mermisi düşmüştü. Hürriyet Mahallesi'nde iki evin arasına düşen havan mermisi 3 kişinin hafif yaralanmasına, 20 işyeri ve evin hasar görmesine neden olmuştu.