Barış bildirisine imza atan akademisyenler, fotoğraf ve çalıştıkları kurumlarla beraber yayınlayan Beyaz Gazete'nin “İşte O 1100 Akademisyen” haberinin erişime engellenmesini istedi.

Dilekçede şu ifadeler yer aldı:

“Her türlü kanaldan iletilen sayısız tehditlerin üstüne ‘işte o akademisyenler’ denilerek müvekkillerin fotoğraflarının ve çalıştıkları yerlerin yani adreslerinin yayınlanması, yaşam güvenliği bakımından ciddi ve somut bir tehlike oluşturmaktadır.

Benzer şekilde hedef haline getirilmesinin hemen ardından öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir Elçi’yi saygıyla anıyor ve imzacı akademisyenlerin benzer bir sonuç yaşamasından endişe duyduğumuzu belirtmek gereği duyuyoruz.

Gelinen noktada müvekkillerin de aralarında bulunduğu imzacılara yönelik nefret söyleminin tırmandırılmış olmasının, somut ölüm tehditleri bulunduğu halde açık hedef haline getirecek biçimde fotoğraflı adres bilgilerinin yayınlanmış olmasının,  yaşam güvenliği ve vücut bütünlüğü haklarını ciddi bir biçimde tehdit ettiği çok açıktır.”

Bu bağlamda, 5651 sayılı kanunun 8/A maddesinde düzenlendiği gibi yaşam hakkı ile kişilerin mal ve can güvenliğine yönelik ciddi bir tehlikenin söz konusu olduğu gerekçesiyle ilgili haber için erişim engelleme kararı istendi.

(Kaynak: Bianet)