Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hukuk Fakültesi'nde Yrd.Doç. Dr. Mehmet Nihat Kanbur hakkında, Ceza Hukuku Özel Hükümler dersinin sınavında öğrencilere, 'Azgine' ve reşit olmayan 'Safsalake' adını verdiği hayali iki kadın üzerinden kurguladığı lezbiyen ilişkiyi çok ayrıntılı olarak anlattığı soru nedeniyle soruşturma açıldı.

Yrd.Doç.Dr. Kanbur sorusunda, bir kozmetik mağazasında çalışan eşcinsel eğilimleri olan 'Azgine' ile aynı mağazadaki çalışma arkadaşı 17 yaşındaki 'Safsalake'yi evine götürerek lezbiyen ilişkiye girdiği ve ardından da yapay erkeklik organı ile Safsalake ile anüs yoluyla birleştiğine ilişkin 40 puan değerindeki sorusunda, ikili arasındaki yaşananları anlattı.

'Safsalake'nin ise olayı annesi 'Eyvahe' ile babası 'Garibane'ye anlatmasıyla durum polise bildiriliyor.

"SORUŞTURMA NEDENİ KURGU DEĞİL, KULLANILAN İSİMLER VE ANLATIM BİÇİMİ"

'Aşırı derecede porno içerikli kelime ve hikayeler kullanıldığı için' şikayet edilen Yrd. Doç. Dr. Kanbur hakkında önce inceleme başlatıldığını, ardından incelemenin soruşturmaya dönüştürüldüğünü kaydeden Rektör Yardımcısı ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, olayın kurgusunun değil, soruda kullanılan isimler, anlatım biçimi ve kullanılan ifadelerin soruşturmaya neden olduğunu söyledi.

"SUÇLARIN YÜZDE ELLİSİ CİNSEL SUÇLAR, ÖĞRENCİLER BUNU ÖĞRENMELİ"

Türkiye'de işlenen suçların yüzde 50'sinin cinsel suçlar olduğunu belirten Yrd.Doç.Dr. Kanbur ise bir şekilde Hukuk Fakültesi öğrencilerine bunların öğretilmesi gerektiğini söyledi.