Muğla’da 7 kişinin darp edilerek çıplak halde yere yatırılıp ters kelepçeli fotoğraflarının servis edilmesine tepki gösteren gözaltındakilerden Ekrem Altay’ın ağabeyi Adil Altay, “İnsanlık dışı” dedi. 

Muğla’nın Ortaca ve Seydikemer bölgesinde “PKK’li oldukları” gerekçesiyle 7 kişi 4 Ekim’de darp edilerek, çıplak yere yatırılıp ters kelepçeli fotoğrafları sosyal medyada yayınlandı.

Kamuoyunun tepkisini çeken fotoğraflar Kürt kentlerinde sokağa çıkma yasağı uygulamaları sırasında yaşananları akıllara getirirken, fotoğraflar için “Yoldan geçen vatandaşların çektiği” iddia edildi. Fotoğraflara dair bugüne kadar resmi bir açıklama yapılmazken, dün avukat Gülfer Karadeniz ile görüşen gözaltındaki Ekrem Altay ve Veysi Şengil, fotoğrafların Jandarma Özel Harekat (JÖH) tarafından çekildiğini ve yayınladığını söyledi. 

‘FOTOĞRAFLAR İNSANLIK DIŞI’

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, Muğla Emniyet Müdürlüğü’nün araması üzerine İstanbul’dan Muğla’ya gelen Ekrem Altay'ın ağabeyi Adil Altay kardeşi ile birlikte 7 kişinin yayınlanan fotoğraflarına tepki gösterdi. Yayınlanan fotoğrafların vicdani olmadığını belirten Altay, uygulamayı lanetlediğini ifade etti.

Fotoğrafların yayınlanmasını “İnsanlık dışı” diye tanımlayan Altay, "Kim olursa olsun, ne olursa olsun bir insanın gözaltına aldıkları esnada çırılçıplak edilip işkence eden kişiler insan olamaz. Alışmışlar her gözaltına alınanı çıplak etmeye. Onlar kendince çıplak edip işkence etmeyi iyi bir şey yapmışlar gibi sanıyorlar. İnsanları korkutmak için mi böyle bir şey yapıyorlar. Kardeşimi görmeyinceye kadar artık her şeyden şüpheleniyorum" dedi. 

‘EMNİYETTE TEHDİT EDİYORLAR’

Olayın takipçisi olacaklarını dile getiren Altay, "Bu tür çıplak arama ve işkence uygulamaları yapan kişiler, belki 5 kişiyi de infaz etmiştir. Kardeşimle 2 senedir görüşmüyorum. Daha önce kardeşim inşaat işçisiydi. Biz İstanbul'da oturuyorduk, o Siirt’te yaşıyordu. Buraya geldiğinden bile haberim yoktu. Biz onu Siirt'te diye biliyorduk. Her şey ortada. Yapılanlara sesiz kalmayacağız" dedi. 

Muğla Emniyet Müdürlüğüne gidip kardeşini görmek istedikleri esnada polisler tarafından tehdit edildiklerini de aktaran Altay, "Emniyet gittiğimiz sırada bizi tehdit ediyorlar. ‘Siz neden geliyorsunuz, gidin buradan’ deyip kovdular. Bizden önce Veysi Şengil'in ailesi Emniyete gitti. Polis tehdit etti. Görüşmeden dönmek zorunda kaldılar" dedi.